ΑΘΗΝΑ
13:24
|
27.04.2024
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «σε καμία κοινωνία κάποιο "θέλω" δεν μπορεί να γίνεται και δικαίωμα»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών «δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, ούτε συνιστά διεθνή υποχρέωση της χώρας», αλλά και ούτε κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως: «Η παράταξη μας τουλάχιστον δεν έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση», υποστηρίζοντας πως το εν λόγω νομοσχέδιο βασίζεται στο «ψέμα» πως ο γάμος είναι δικαίωμα. Στη συνέχεια σχολίασε πως οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου «επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά», κατηγορώντας τους πως «αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας».

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε επίσης ότι η ψήφιση του θα φέρει στο μέλλον αναπόδραστα αντικατάσταση των όρων πατέρας και μητέρα από τους όρους «γονέας 1 και γονέας 2», καθώς και στην παρένθετη μητρότητα και για τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων ανδρών.

Στη συνέχεια, διαμαρτυρόμενος επειδή οι διαφωνούντες με το νομοσχέδιο χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί, σεξιστές και ομοφοβικοί, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε το ΚΚΕ, το οποίο διαφωνεί με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. «Είναι ακροδεξιό και το ΚΚΕ; Τρελαθήκαμε τελείως;», αναρωτήθηκε.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε επίσης αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας ότι επειδή «νιώθει ότι δεν απειλείται λόγω της έλλειψης αντιπολίτευσης» και έτσι αποκτά «υπερβολική αυτοπεποίθηση που μπορεί να την οδηγήσει στο να αποκοπεί από την κοινωνία».

Ακόμα, υποστήριξε ότι «σε καμία κοινωνία κάποιο “θέλω” δεν μπορεί να γίνεται και δικαίωμα», ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει δέσμευση ψήφισης του νομοσχεδίου επειδή η Νέα Δημοκρατία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υφίστανται πίεση για να υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου. «Έγιναν και σχετικά “φροντιστήρια” μάλιστα. Όπου μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό γιατί “ανήκουμε στη Δύση”, λέει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Επειδή εγώ πάλεψα να ανήκουμε στη Δύση»– και το πλήρωσα πριν λίγα χρόνια – να σας πω ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Στη Δύση υπάρχουν και χώρες που το απέρριψαν. Όπως υπάρχουν και χώρες που το ξανασκέφτονται», υποστήριξε.

Στη Δύση, ακριβώς επειδή είναι χώρος Ελευθερίας, ψηφίζονται διάφορα πράγματα και κάποια αναθεωρούνται στη συνέχεια. Ανθίζουν πολλά λουλούδια και κάμποσα αγκάθια. Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture, η κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων. Που προκαλεί ήδη μεγάλες αναστατώσεις παντού και τάσεις για αναθεώρηση. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μιμηθούμε όλα όσα ψηφίζουν κάποιες χώρες της Δύσης;

Πριν αναφερθεί στο επίμαχο νομοσχέδιο, από το βήμα της βουλής ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για το Σύμφωνο Φιλίας με την Τουρκία, όσο και για τους αγρότες. «Η Τουρκία δεν έχει άρει κανένα τετελεσμένο κατά της χώρας μας. Ο κύριος Ερντογάν μας είπε ξανά πριν λίγες μέρες ότι θα μας πετάξει στη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα