ΑΘΗΝΑ
04:59
|
03.05.2024
Τα πρώτα «όχι» και οι αποχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το μήνυμα Κασσελάκη στο κόμμα του και η τοποθέτηση Αντώνη Σαμαρά.
Με ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων και την τεκνοθεσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 15/2 η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις». Η διαδικασία θα κλείσει με την ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

Τελευταίος τον λόγο θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει ότι η επέκταση της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου, υλοποιεί τη συνταγματική αρχή της ελευθερίας και τη συνταγματική αρχή της ισότητας, όπως έχει εισηγηθεί η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της επί του νομοσχεδίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Δείτε εδώ ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή:

Αποχές και «όχι» της ΝΔ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας της συζήτησης αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισαν τη στάση που θα κρατήσουν στην ονομαστική ψηφοφορία. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία με την ανοχή Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο Στέλιος Πέτσας. Το νομοσχέδιο δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν ο Μίλτος Χρυσομάλλης, η Άννα Καραμανλή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Μάριος Σαλμάς. Υπενθυμίζεται ότι είχε προαναγγείλει πως θα απέχει και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Προειδοποίηση Κασσελάκη σε ΣΥΡΙΖΑ

Κυρώσεις σε βουλευτές που θα βγουν «εκτός γραμμής» σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση: «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα