ΑΘΗΝΑ
14:23
|
02.05.2024
Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν την έναρξη του Ραμαζανιού που φέτος ξεκινά στις 10 Μαρτίου, ο Άντονι Μπλίνκεν, δεν το απέκλεισε.
Από τη συνέντευξη Τύπου Μπλίνκεν και Έντι Ράμα απόψε στα Τίρανα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελπίδες για συμφωνία διέκρινε απόψε από την Αλβανία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, παρά το γεγονός πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δημοσίως (τουλάχιστον) έχει γυρίσει (από το βράδυ της Πέμπτης) την πλάτη στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Καΐρου με τη Χαμάς.

Ο Μπλίνκεν που επισκέπτεται τα Τίρανα στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης της επιρροής των ΗΠΑ στην Αλβανία και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, δήλωσε πως είναι «εφικτή» μία συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς «αλλά παραμένουν να επιλυθούν πολύ δύσκολα θέματα».

Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν την έναρξη του Ραμαζανιού που φέτος ξεκινά στις 10 Μαρτίου, ο Άντονι Μπλίνκεν, δεν το απέκλεισε.

«Είμαστε τώρα στη διαδικασία με ομολόγους μας από το Κατάρ, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και εργαζόμαστε πολύ εντατικά με τον στόχο να βρούμε μία συμφωνία και πιστεύω πως αυτή είναι εφικτή» είπε κατά λέξη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Την ώρα που ο Μπλίνκεν έκανε απόψε αυτές τις δηλώσεις, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς πήγε αιφνιδιαστικά στο Ισραήλ για να συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου μαζί με τον τον διευθυντή της Mossad, Γιόσι Κοέν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα