ΑΘΗΝΑ
07:16
|
21.06.2024
Ο υπουργός Άμυνας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.
Συναντήσεις Ν. Δένδια με τους ομολόγους του Γαλλίας και Τουρκίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ στο περιθώριο της συνόδου των αρμόδιων υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Επιπλέον ο κ. Δένδιας θα υπογράψει την προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία European Sky Shield , μία πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αντιπυραυλική προστασία. «Σημειώνω ότι την ίδια μέρα θα προσχωρήσει και η Τουρκία», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας.

Για τη συνάντησή του με τον Γκιουλέρ, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι είναι «μία καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης, η αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων, οποιωνδήποτε ενεργειών, μπορεί να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Η ατζέντα των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας αφορά την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον και άλλα ζητήματα ενίσχυσης της Ουκρανίας.

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνού. Για την εν λόγω συνάντηση σχολίασε: «Νομίζω ότι ο συντονισμός με την Γαλλία, με την οποία έχουμε μία στενή στρατηγική σχέση, είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Γαλλία: Η μάχη των ακραίων στη Δεξιά, την Αριστερά και το Κέντρο;

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Η καταστροφή που έρχεται και οι βαρύτατες ευθύνες Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη, αντιπολίτευσης

Κομισιόν: Η απειλή Νασράλα κατά της Κύπρου είναι απειλή εναντίον της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα