ΑΘΗΝΑ
03:30
|
04.05.2024
«Η χρήση όπλων μας κάνει κομμάτια», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ένας νεκρός και τουλάχιστον 21 τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης.
Ο Μπάιντεν κάλεσε για ακόμη μια φορά το Κογκρέσο να νομοθετήσει για να τερματιστεί η «επιδημία» της βίας με τη χρήση όπλων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση προς το Κογκρέσο για αυστηροποίηση της νομοθεσία για την οπλοχρησία και οπλοκατοχή απηύθυνε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης εν μέσω της παρέλασης των νικητών του Super Bowl του αμερικανικού ποδοσφαίρου, στο Κάνσας, με τουλάχιστον έναν νεκρό και τουλάχιστον 21 τραυματίες.

«Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν (…) στο Κάνσας και για να βρει η χώρα μας την αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε αυτή την παράλογη επιδημία βίας με τη χρήση όπλων που μας κάνει κομμάτια», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του κ. Μπάιντεν.

Ανάμεσα στους 21 τραυματίες της επίθεσης είναι εννέα παιδιά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί ελαφρά και αναμένονται να αναρρώσουν σύντομα.

Η αστυνομία του Κάνσας ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών υπόπτων σε σχέση με το περιστατικό.

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ανακοίνωσε ότι το θύμα της επίθεσης είναι η παραγωγός τους και DJ, Λίσα Λόπεζ.

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι Κουίντον Λούκας δήλωσε ότι βρισκόταν μέσα στον σταθμό όταν ο ίδιος και οι εκατοντάδες συμπολίτες του άκουσαν τον ήχο των πυροβολισμών. Πρόσθεσε ότι επικράτησε πανικός. «Βγήκαμε σήμερα όπως όλοι στο Κάνσας Σίτι για να γιορτάσουμε», είπε ο Κουίντον Λούκας σε συνέντευξη Τύπου. «Ήμουν εκεί με τη σύζυγό μου, ήμουν εκεί με τη μητέρα μου. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι εμείς, μαζί με τους παίκτες των Chiefs, μαζί με οπαδούς, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, θα αναγκαζόμασταν να τρέξουμε για την ασφάλειά μας σήμερα», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα