ΑΘΗΝΑ
02:54
|
28.04.2024
Ο Υπουργός παραδέχτηκε, ότι δεν είχαν υπολογίσει τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν και «κλείδωσε» την επιβάρυνση στα 3 ευρώ.
Άδωνις Γεωργιάδης για φάρμακα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τεράστιες αντιδράσεις από τους φαρμακευτικούς συλλόγους και τους ασφαλισμένους ανάγκασαν τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε στροφή 360 μοιρών στο θέμα της επιβάρυνσης όταν ασφαλισμένοι αγοράζουν με επιπλέον κόστος γενόσημα σκευάσματα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στην κρατική τηλεόραση, ότι εντός της ημέρας πρόκειται να δημοσιευτεί απόφαση με την οποία για κανένα γενόσημο σκεύασμα πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ.

«Κλειδώνει την επιπλέον αυτή επιβάρυνση στα 3 ευρώ. Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό».

«Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν ήταν βούλησή μου η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών», αλλά παραδέχτηκε ότι «δεν είχαν υπολογίσει» τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα