ΑΘΗΝΑ
08:51
|
03.05.2024
Η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώτη δημοσίευση αγγελίας γάμου ομόφυλου ζευγαριού είναι γεγονός μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία με 176 ψήφους το οποίο έγινε νόμος του κράτους το βράδυ της Πέμπτης (15/2).

Η Ελλάδα έγινε χθες η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου.

Η χθεσινή είναι μια ιστορική ημέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που παρακολούθησε με ανακούφιση την υπερψήφιση ενός νόμου που περίμενε από καιρό και το άκουσμα του αποτελέσματος πυροδότησε μια έκρηξη συναισθημάτων.

Σήμερα Παρασκευή (16/2) δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «τα Νέα» κι η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, και σύμφωνα με αυτή, η τελετή για τον γάμο του Δημήτριου Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριηλίδη θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βιλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής», αναφέρει η αγγελία.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα