ΑΘΗΝΑ
18:59
|
28.04.2024
Τουλάχιστον δυο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση πυλώνων σε εργοτάξιο νέου σούπερ μάρκετ.
Εργατικό δυστύχημα στη Φλωρεντία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο νεκροί εργάτες και ακόμη τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός κατάρρευσης που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (16/2) σε εργοτάξιο νέου σούπερ μάρκετ στη Φλωρεντία.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η «La repubblica», επικαλούμενη την αστυνομία, τρεις εργάτες έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια κάτω από έναν από τους πυλώνες που κατέρρευσαν. Οι τρεις τραυματίες υπέστησαν συντριπτικά τραύματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Την ίδια ώρα, στο σημείο οι δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ έχουν σπεύσει ομάδες της πυροσβεστικής, η δημοτική αστυνομία, ειδικές δυνάμεις και εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ θα φτάσουν μηχανήματα για τη μετακίνηση συντριμμιών από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, τα έργα έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή όπου κάποτε βρισκόταν το πρώην Στρατιωτικό Αρτοποιείο της Φλωρεντίας. Στη θέση του, ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ του ομίλου Esselunga βρίσκεται υπό κατασκευή.

Στην κατάρρευση ενεπλάκησαν 8 άτομα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Περιφέρειας της Τοσκάνης, Ευγένιο Τζιάνι «Το περιφερειακό μας σύστημα επεμβαίνει λόγω κατάρρευσης σκαλωσιάς σε εργοτάξιο στη Φλωρεντία στη via Mariti».

Δείτε το βίντεο, πατώντας μέσα στην εικόνα:

«Όλοι εργάζονται όσο το δυνατόν σκληρότερα για να βγάλουν άλλους τρεις ανθρώπους που είναι αυτή τη στιγμή κάτω από τα ερείπια. Τρεις εργάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί, αλλά σε σοβαρή κατάσταση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα