ΑΘΗΝΑ
12:27
|
03.05.2024
Ασφαλές το πλήρωμα του πλοίου που δέχθηκε πυρά χθες Πέμπτη, 85 μίλια ανατολικά του Άντεν.
Το πλοίο διαχειρίζεται η Helikon Shipping Enterprises, η οποία έχει γραφεία στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στη Νταλιάν της Κίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση εναντίον του φορτηγού πλοίου Lycavitos στον Κόλπο του Άντεν, χαρακτηρίζοντάς το στην ανακοίνωσή τους ως «βρετανικό πλοίο».

Το υπό σημαία Μπαρμπέιντος πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου διαχειρίζεται η Helikon Shipping Enterprises, η οποία έχει γραφεία στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στη Νταλιάν της Κίνας και επιβεβαίωσε πως είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.

«Θα συνεχίσουμε να εμποδίζουμε τη διέλευση πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ μέχρι να σταματήσει η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και να αρθεί ο αποκλεισμός», επανέλαβε ανακοινώνοντας την επίθεση στο πλοίο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί.

Νωρίτερα, το απόγευμα η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας (UKMTO) ενημέρωσε πως έλαβε αναφορά για έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πλοίο, περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν, προσθέτοντας ότι το πλήρωμά του είναι ασφαλές.

Τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν, επιβεβαίωσε και η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey, η οποία ανέφερε μικρής έκτασης ζημιές που προκάλεσαν θραύσματα του πυραύλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα