ΑΘΗΝΑ
12:28
|
02.05.2024
Η επίθεση ήρθε ταυτόχρονα με τον χαρακτηρισμό της ομάδας από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση».
Προηγήθηκε πλήγμα των ανταρτών κατά βρετανικού πετρελαιοφόρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σειρά επιδρομών εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον θέσεων των Χούθι στην Υεμένη, αναφέρει το κανάλι Al Masirah που ελέγχεται από τους αντάρτες του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού έπληξαν θέσεις των ανταρτών στην Αλ Χουντάιντα, με στόχο περιοχή του λιμανιού Ρας Ίσα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι στόχοι περιελάμβαναν έναν αντιπλοϊκό πύραυλο Κρουζ και ένα κινητό μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας, ανέφερε η CENTCOM που αναγνώρισε τον πύραυλο ως «άμεση απειλή» για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή. 

Νωρίτερα οι Χούθι εξαπέλυσαν νέα πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου με σημαία Παναμά που πληροφορίες αναφέρουν πως μετέφερε αργό πετρέλαιο με προορισμό την Ινδία.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Γιαχία Σάρι χρησιμοποιήθηκε «μεγάλος αριθμός πυραύλων» εναντίον του δεξαμενόπλοιου Pollux στην Ερυθρά Θάλασσα σε «ακριβή και άμεσα» χτυπήματα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης δεν θα διστάσουν να επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις για την υπεράσπιση της αγαπημένης Υεμένης και για την επιβεβαίωση της πρακτικής αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

Η επίθεση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας Maritime Trade Operations (UKMTO), που ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκε 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Μόχα, νότια του λιμανιού της Χοντέιντα.

«Ο πλοίαρχος ανέφερε πως το σκάφος δέχτηκε επίθεση από πύραυλο και αναφέρει έκρηξη σε κοντινή απόσταση», ανέφερε η UKMTO σε δήλωση στο X.

Η επίθεση των Χούθι ήρθε ταυτόχρονα με τον χαρακτηρισμό της ομάδας από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου.

Ο χαρακτηρισμός, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ χθες Παρασκευή, δεν θα επηρεάσει το ανθρωπιστικό έργο στη βόρεια Υεμένη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα