ΑΘΗΝΑ
00:57
|
28.04.2024
Περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές ζήτησαν την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη που κρατείται στην απομόνωση από τότε που η Αθήνα τον παρέδωσε στις τουρκικές αρχές.
Καμία επαφή με τον Κούρδο ηγέτη μετά την τελευταία συνάντησή του με τους δικηγόρους του το 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 15.000 εκτιμάται πως ήταν οι Κούρδοι που διαδήλωσαν σήμερα Κολωνία, απαιτώντας την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος έχει περάσει τα τελευταία 25 χρόνια σε τουρκική φυλακή.

Η αστυνομία επενέβη μόνο για να αφαιρέσει κάποια σύμβολα που θεωρούνται απαγορευμένα στη Γερμανία, όπου το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση, αλλά δεν προχώρησε σε συλλήψεις ή άλλη παρέμβαση.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν ειρηνικά, με χιλιάδες σημαίες που έφεραν την φωτογραφία του Οτσαλάν, με τον οποίο δεν έχει κανείς επαφή μετά την τελευταία συνάντησή του με τους δικηγόρους του το 2019.

Ο 74χρονος πρώην αντάρτης κρατείται σε μια νησιωτική φυλακή στο Ιμραλί κοντά στην Κωνσταντινούπολη από τότε που εκδιώχθηκε από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα το 1999 και παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές και έχει περάσει μεγάλο μέρος του διαστήματος αυτού στην απομόνωση.

Παρά την πολυετή φυλάκιση και την απομόνωσή του, ο Οτσαλάν συνεχίζει να προσωποποιεί το κουρδικό εθνικό κίνημα για πολλούς από τους οπαδούς του, συμπεριλαμβανομένης της διασποράς, που τον αναφέρουν απλώς ως «Apo» ή «Θείος» στα κουρδικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα