ΑΘΗΝΑ
01:24
|
03.05.2024
Περισσότεροι από 80 μετανάστες σώθηκαν, αλλά 2 έχασαν τη ζωή τους και 3 αγνοούνται μετά από 2 επιχειρήσεις διάσωσης στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
Μετανάστες στο πλοίο διάσωσης μεταναστών Geo Barents, το οποίο χειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, 30 Σεπτεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 80 μετανάστες σώθηκαν, αλλά δύο έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται μετά από δύο επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ανακοίνωσε την Κυριακή η φιλανθρωπική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).

Το πλοίο Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα παρέλαβε πάνω από 60 ανθρώπους αργά το Σάββατο από μια λαστιχένια λέμβο σε κίνδυνο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Λιβύης. Βρήκε επίσης ένα πτώμα και ένας από τους μετανάστες που επιβιβάστηκαν στο πλοίο πέθανε λίγο μετά τη διάσωση.

Άλλοι 19 άνθρωποι παραλήφθηκαν από μια εγκαταλελειμμένη εξέδρα πετρελαίου στην Τυνησία, σύμφωνα με τους ΓΧΣ. Οι μετανάστες είπαν στους διασώστες ότι κολύμπησαν εκεί αφού το σκάφος με το οποίο ταξίδευαν άρχισε να μπάζει νερό.

Τρεις άνθρωποι παρέμειναν στο σκάφος και τώρα αγνοούνται, πρόσθεσε η φιλανθρωπική οργάνωση.
Οι θαλάσσιες διελεύσεις της Μεσογείου από τη Βόρεια Αφρική προς την Ιταλία ή τη Μάλτα είναι από τις πιο επικίνδυνες οδούς μετανάστευσης στον κόσμο. Πέρυσι σχεδόν 2.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή χάθηκαν σε αυτές τις διαδρομές, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

«Όλοι οι επιζώντες αναρρώνουν τώρα και φροντίζονται στο Geo Barents μετά από αυτές τις τραυματικές δοκιμασίες», είπαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, προσθέτοντας ότι τους ζήτησαν άδεια να αποβιβαστούν στο «πλησιέστερο δυνατό σημείο ασφαλείας».

Τα φιλανθρωπικά πλοία συνήθως μεταφέρουν τους διασωθέντες μετανάστες στην Ιταλία και η δεξιά κυβέρνηση της χώρας τους αναθέτει συχνά σε λιμάνια αποβίβασης που είναι μακριά, απαιτώντας αρκετές ημέρες πλοήγησης για να φτάσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα