ΑΘΗΝΑ
05:55
|
03.05.2024
Στο σημείο εντοπίστηκαν μόνο ο 45χρονος πατέρας και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.
Η αυτοαποκαλούμενη «παλαιοχριστιανική κοινότητα» ζει μακρυά από τον πολιτισμό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστυνομική επιχείρηση, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρω, στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας στην περιοχή όπου διαμένει σε λαγούμια η αυτοαποκαλούμενη «παλαιοχριστιανική κοινότητα» που έχει προκαλέσει σάλο το τελευταίο τριήμερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, σκοπός της επιχείρησης που έγινε παρουσία στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ήταν να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης της οικογένειας και κυρίως των παιδιών, ηλικίας 1, 6, 13 και 15 ετών, που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο για τα οποία μάλιστα υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών, αν διερευνηθεί εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Όπως αναφέρει το korinthostv.gr η αστυνομία βρήκε στο σημείο μόνο το 15χρονο παιδί της οικογένειας και τον πατέρα που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, συνελήφθη γιατί προέβαλε αντίσταση και δεν επέτρεπε στις Αρχές να πραγματοποιήσουν αυτοψία.

Η μητέρα και τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, που ζουν μαζί με κάποιους ακόμα αυτοπροσδιοριζόμενους ως πρωτοχριστιανούς σε σπηλιές και υπόγεια λαγούμια, δεν εντοπίστηκαν και αναζητούνται στην γύρω περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως χθες Σάββατο, αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή είχαν απομακρύνει τα παιδιά από τα λαγούμια, μεταφέροντάς τα στο σπίτι της 25χρονης κόρης του πατέρα της οικογένειας από τον πρώτο του γάμο, αλλά λίγες ώρες αργότερα αυτά επέστρεψαν,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα