ΑΘΗΝΑ
11:58
|
27.04.2024
Η φωτιά που προκλήθηκε στο διαμέρισμα του ζευγαριού τα ξημερώματα της Κυριακής,φαίνεται πως ξεκίνησε από την κουζίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη διασωλήνωση του γνωστού αθλητικογράφου και πρώην ευρωβουλευτή, Μανώλη Μαυρομμάτη, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ύστερα από αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε, παράλληλα με τα εγκαύματα που φέρει από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι. Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει νοσηλεύεται και η σύζυγός του, Ειρήνη.

Συγκεκριμένα, ο 82χρονος αθλητικογράφος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο 18% του σώματός του από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Παράλληλα, η 80χρονη σύζυγός του βρίσκεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εγκαυμάτων της Κλινικής Πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου, καθώς φέρει εγκαύματα στο 40% του σώματός της.

Ιατρικό ανακοινωθέν δημοσίευσε το νοσοκομείο, αναφορικά με την υγεία των δύο ηλικιωμένων:

Γνωρίζεται ότι από 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του ΓΝΑ “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”, μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α. Ο αθλητικογράφος και πρώην βουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, 82 ετών, με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτού κεφαλής, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 18% της ολικής επιφάνειας σώματος. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β. Η Ειρήνη Μαυρομμάτη (σύζυγος), 80 ετών, με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα που αφορούν προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 40% της ολικής επιφάνειας σώματος, και με στοιχεία αναπνευστικού εγκαύματος. Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες.

Από αναμμένο μάτι κουζίνας προκλήθηκε η πυρκαγιά

Σύμφωνα με της πληροφορίες, η φωτιά που προκλήθηκε στο διαμέρισμα του ζευγαριού τα ξημερώματα της Κυριακής, ξεκίνησε από την ηλεκτρική κουζίνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο γνωστός αθλητικογράφος και η σύζυγος του κοιμόντουσαν στο διαμέρισμα τους όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες. Φαίνεται πως είχε ξεχαστεί στην αναμμένη κουζίνα μια κατσαρόλα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν αμέσως 3 οχήματα και 12 πυροσβέστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα