ΑΘΗΝΑ
13:37
|
25.04.2024
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν για τη μη κλήση μαρτύρων και τη μη διαβίβαση δικογραφίας του ανακριτή.
Εξεταστική για Τέμπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το έγκλημα των Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για συγκάλυψη λόγω του άρον-άρον κλεισίματος των εργασιών της Επιτροπής, της μη κλήσης κομβικών μαρτύρων, όπως ο κ. Γενιδούνιας, ο κ. Τσαλίδης και ο κ. Σπηλιόπουλος, αλλά και της μη διαβίβασης της δικογραφίας του εφέτη-ανακριτή για το έγκλημα των Τεμπών.

«Η συγκάλυψη ως εδώ. Αποχωρήσαμε διότι δεν υπάρχει ούτε δικογραφία που αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα ούτε έρχονται ουσιώδεις μάρτυρες για την υπόθεση, όπως ο κ. Τριαντόπουλος, ο κ. Τσαλίδης και ο κ. Γενιδούνιας» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης.

 «Στο όνομα τόσο της μνήμης των θυμάτων όσο και της απόδοσης δικαιοσύνης, η θεσμική μας υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα η συνείδησή μας, επιβάλουν την αποχώρησή μας από την Εξεταστική Επιτροπή καταγγέλλοντας αυτήν την απροκάλυπτη προσπάθεια μεθοδευμένης συγκάλυψης» ανέφεραν μεταξύ άλλων από την πλευρά τους Μιλένα Αποστολάκη, Απόστολος Πάνας και Γιώργος Νικητιάδης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απάντησε νωρίτερα στο αίτημα του Βασίλη Κόκκαλη να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Επιτροπή, προκειμένου να βοηθήσει στη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών με βάση τα στοιχεία που έχουν μέχρι σήμερα συγκεντρωθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το news247.gr, ανέφερε ότι «το θέμα χορήγησης εγγράφων εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών Λάρισας το οποίο πρόκειται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν».

Ο Βασίλης Κόκκαλης στην αίτηση που απέστειλε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στον εφέτη – ανακριτή σημείωνε πως από την έναρξη των συνεδριάσεων της Επιτροπής υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να διαβιβαστεί στην Εξεταστική η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και «το σύνολο των κατηγορητηρίων, ώστε να τελούν σε γνώση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, οι ασκηθείσες ποινικές διώξεις, τα πρόσωπα που έχουν αποκτήσει ήδη την ιδιότητα του κατηγορουμένου, τα αδικήματα, η φύση αυτών ως πλημμεληματικής και κακουργηματικής φύσεως».

Τόνιζε επίσης σύμφωνα με το documentonews.gr πως την Τρίτη «θα λάβει χώρα η εξέταση πιθανώς του τελευταίου μάρτυρα, γεγονός που σημαίνει την περάτων των εργασιών της Επιτροπής», εξηγώντας πως η μη διαβίβαση της δικογραφίας θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση ελλιπούς πορίσματος και «θα οδηγήσει ενδεχομένως σε κολοβή κρίση».

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούσε από τον εφέτη – ανακριτή «έγγραφο περί της ημερομηνίας αποστολής της αιτηθείσας δικογραφίας προς τη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό την εκ μέρους μου υποβολή αιτήματος για παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής μέχρι την εισφορά της δικογραφίας»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα