ΑΘΗΝΑ
14:56
|
01.05.2024
Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
Ο Κώστας Καραμανλής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με συνοπτικές διαδικασίες η πλειοψηφία στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών απέρριψε το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας.

Παίρνοντας τον λόγο, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, επισήμανε ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών είπε ψέματα για τη μη θέσπιση νέων κανονισμών ασφαλείας λόγω έλλειψης συστημάτων ασφαλείας, τονίζοντας πως δεν προκύπτει από τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καραμανλής όσα ανέφερε περί αλληλογραφίας με τον αρμόδιο οργανισμό των Βρυξελλών, ERA.

Κατά τον κ. Κόκκαλη, ο πρώην υπουργός ψευδόρκησε τόσο για τη μετάταξη του σταθμάρχη όσο και για το εξώδικο των μηχανοδηγών, το οποίο -σύμφωνα με όσα είπε ο Κ. Καραμανλής ενώπιον της Επιτροπής- δεν προειδοποιούσε για την τραγική κατάσταση στον σιδηρόδρομο.

Αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι εισηγητές της αντιπολίτευσης, ο Ιάσωνας Φωτήλας, ο οποίος αναπληρώνει στη θέση του εισηγητή τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, αντέτεινε πως ο κ. Καραμανλής «όχι μόνο δεν ψευδόρκησε, αλλά οι ισχυρισμοί του συνοδεύτηκαν από σειρά εγγράφων και επαληθεύονται».

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ανακοίνωσε πως το αίτημα της αντιπολίτευσης απορρίπτεται κατά πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα