ΑΘΗΝΑ
15:34
|
04.05.2024
Η βοήθεια αγοράστηκε από τη Βρετανία για να ξεπλύνει την εγκληματική διπλωματική προστασία και τις χιλιάδες βόμβες και όπλα που προσφέρει στο Ισραήλ.
Εικόνα από το ιορδανικό μεταγωγικό αεροσκάφος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις τόνους βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα έριξε στο νοσοκομείο Tal al Hawa της βόρεια Λωρίδας της Γάζας απόψε μεταγωγικό αεροσκάφος της ιορδανικής βασιλικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα The Times of Israel, η βοήθεια είχε χρηματοδοτηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως η βοήθεια χρηματοδοτήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και μεταφέρθηκε στους Παλαιστίνιους της αποκλεισμένης (εδώ και βδομάδες) βόρειας Λωρίδας της Γάζας από αέρος με αεροσκάφος της ιορδανικής πολεμικής αεροπορίας. Ακολούθησε υποκριτική δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, που προσφέρει άπλετη διπλωματική βοήθεια και στέλνει όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ για να συνεχιστεί η σφαγή σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αναφέροντας:

«Χιλιάδες ασθενείς θα επωφεληθούν και τα καύσιμα θα βοηθήσουν το νοσοκομείο να λειτουργήσει προσφέροντας υπηρεσίες που σώζουν ζωές. Ωστόσο, η κατάσταση στη Γάζα είναι απελπιστική και χρειάζεται περισσότερη σημαντική βοήθεια και γρήγορα. Κάνουμε έκκληση για άμεση ανθρωπιστική παύση των βομβαρδισμών ώστε να επιτραπεί βοήθεια στη Γάζα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιστρέψουν και οι όμηροι στην πατρίδα τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα