ΑΘΗΝΑ
18:29
|
03.05.2024
Τα μέλη του σωματείου προχώρησαν σε διαμαρτυρία, διεκδικώντας καλύτερες απολαβές για τους κτηνοτρόφους και καταγγέλλοντας αθέμιτες τακτικές της εταιρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες αγρότες κατέλαβαν σήμερα την έδρα της πολυεθνικής γαλακτοκομικών προϊόντων «Lactalis» στο Λαβάλ της δυτικής Γαλλίας, διεκδικώντας καλύτερες απολαβές για τους κτηνοτρόφους. Οι αγρότες «εισέβαλαν» στον χώρο της εταιρίας με την συνδρομή δύο τρακτέρ και προχώρησαν στον χώρο υποδοχής, τον οποίο κάλυψαν με αυτοκόλλητα που έγραφαν επικριτικά συνθήματα.

Με το σύνθημα «Lactalis απατεώνας, το κράτος συνένοχος!», μέλη του αγροτικού σωματείου Confédération Paysanne πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην έδρα της πολυεθνικής, ζητώντας να συναντηθούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο.

«Η Lactalis, είναι η νούμερο ένα εταιρεία γαλακτοκομικών στον κόσμο που δεν μπορεί να πληρώσει σωστά τους παραγωγούς της», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου της συνδικαλιστικής ένωσης των αγροτών που απηύθυνε κάλεσμα για την κινητοποίηση.

«Η Lactalis αποτελεί το παγκόσμιο έμβλημα εταιρειών που τρέφονται από τη δουλειά μας, από τις τιμές των προϊόντων μας και την εργασία των αγροτών», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν τόσα κέρδη που δεν φθάνουν στους παραγωγούς και τους εκτροφείς, πρόκειται για το απόλυτο σκάνδαλο», είπε επίσης, κατηγορώντας τη Lactalis ότι προβαίνει σε «αντίποινα» προς τους κτηνοτρόφους που διαμαρτύρονται για τις μεθόδους του ομίλου, αρνούμενη να πάρει το γάλα τους.

Παρά τις δεσμεύσεις της γαλλικής κυβέρνησης, ιδίως την υποχώρηση από το να μετράται η μείωση της χρήσης των παρασιτοκτόνων, οι Γάλλοι αγρότες διατηρούν την πίεση, απηχώντας την οργή των αγροτών που διαδηλώνουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Διαδηλωτές προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, ενώ πέταξαν κοπριά σε δρόμους μεταξύ του Αζάν και του Μοντομπάν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα