ΑΘΗΝΑ
13:33
|
15.07.2024
Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (21/2) μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας.
Ισπανοί αγρότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς το κέντρο της Μαδρίτης συρρέουν σήμερα, Τετάρτη (21/2), εκατοντάδες τρακτέρ με την ευκαιρία της νέας ημέρας κινητοποίησης των Ισπανών αγροτών, που καταγγέλλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Συνδικάτων (Union de Uniones) συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα σε κοινότητες της περιφέρειας της Μαδρίτης πίσω από πανό με συνθήματα για «δίκαιες τιμές» για τους αγρότες.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν μαζί με φάλαγγα από πέντε σειρές τρακτέρ την πορεία προς το κέντρο της Μαδρίτης, όπου διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ισπανία.

Μαδρίτη αγρότες

Οι αγρότες ζητούν τη μετακύλιση του κόστους παραγωγής στην τελική τιμή των προϊόντων τους, ώστε να μην πωλούν με ζημία και καλύτερους ελέγχους στις εισαγωγές στην Ισπανία, εξήγησε ο Λουίς Κορτές, εθνικός συντονιστής της Union de Uniones στο κανάλι RTVE της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτά τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα «θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τους Ισπανούς αγρότες», διευκρίνισε ο Λουίς Κορτές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP κρίνοντας ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

Εκτός από τη διαδήλωση στη Μαδρίτη, συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις, όπως η Μούρθια και η Μάλαγα.

Μαδρίτη αγρότες

Οι Ισπανοί αγρότες διαδηλώνουν συνεχώς από την 1η Φεβρουαρίου. Έχουν γίνει δεκτοί επανειλημμένως από τον υπουργό Γεωργίας, Λουίς Πλάνας, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα υπερασπιστεί στις Βρυξέλλες την απλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ότι θα βελτιώσει τον ισπανικό νόμο για τη διατροφική αλυσίδα, ώστε οι αγρότες να μην πωλούν τα προϊόντα τους με ζημία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες υποχωρήσεις στους αγρότες που διαμαρτύρονται σε πολλές χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΑΡΚΟ: Παρέμβαση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία

Πυρκαγιά στην Τζιά-Εστάλη μήνυμα 112

Πάτρα: Αποκατάσταση της γραμμής στον Προαστιακό

Νέα στάση εργασίας στον Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» για τα δεδουλευμένα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα