ΑΘΗΝΑ
12:32
|
07.05.2024
Σε σύνολο 120 βουλευτών οι...99 ψήφισαν κατά της μονομερούς ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους και κατά της διεθνούς μεσολάβησης σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις.
Κνέσετ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κείμενο κατά της «μονομερούς» ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους ενέκρινε σήμερα το μεσημέρι η ισραηλινή βουλή (Κνέσετ) με 99 ψήφους υπέρ σε σύνολο 120 βουλευτών.

Με τον τρόπο αυτό, η μεγάλη πλειοψηφία του κοινοβουλευτικού σώματος ενέκρινε τη διακήρυξη που ενέκρινε στις αρχές της βδομάδας το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι οποιαδήποτε μόνιμη συμφωνία με τους Παλαιστίνιους πρέπει να επιτευχθεί μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των πλευρών και όχι μέσω «διεθνών προσταγών», όπως ακριβώς έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα ο Μπ. Νετανιάχου, ο οποίος σχολίασε σήμερα το απόγευμα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ:

«Δεν θα ανταμείψουμε την τρομοκρατία με μονομερή αναγνώριση ως απάντηση στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, ούτε θα δεχτούμε επιβεβλημένες λύσεις.

Αυτή η ισχυρή στάση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο: Η ειρήνη και η ασφάλεια για το Ισραήλ θα επιτευχθούν μέσω διαπραγματεύσεων και όχι μέσω μονομερών ενεργειών. Σήμερα, είμαστε ενωμένοι περισσότερο από ποτέ».

Αξίζει να επισημανθεί πως υπέρ της κυβερνητικής πρότασης ψήφισε και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Γιες Ατίντ) του πρώην πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ που τόνισε πως κατά την πεποίθησή του οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν μονομερώς ένα παλαιστινιακό κράτος όπως υποστήριζε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας  Washington Post.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα