ΑΘΗΝΑ
21:24
|
01.05.2024
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης βολής και πως ο οπλίτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας στρατιώτης, ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τραυματίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες,κατά την διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οπλίτης φέρεται να τραυματίστηκε από χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη νωρίτερα ενώ την κρατούσε ακόμη στο χέρι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, στον στρατιώτη παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται. Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν ότι το συμβάν σημειώθηκε στο Ζύγι, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης βολής και πως ο οπλίτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από το ΓΕΣ.

Για το περιστατικό, ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», στο οποίο καταγγέλλουν επιθετικότητα προς τους φαντάρους από μεριάς των Αξιωματικών, με φυλακές και κρατήσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική εξάντληση των στρατευμένων.

Η ανακοίνωση:

«Άλλο ένα θύμα της ακραίας πολεμοκαπηλείας που επικρατεί στην Κύπρο είναι ο συνάδελφος Μ.Κ. ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), και τραυματίστηκε σε άσκηση όταν εξερράγη χειροβομβίδα στα χέρια του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 24χρονος στρατιώτης με καταγωγή από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, τραυματίστηκε όταν η χειροβομβίδα που κρατούσε σε άσκηση, έσκασε νωρίτερα από το αναμενόμενο στο χέρι του πριν προλάβει να την ρίξει.

Αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Αμέσως μετά το συμβάν του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται.

Μόλις πριν λίγες μέρες οι συνφάνταροι που υπηρετούν στο Σύνταγμα της ΕΛΔΥΚ κατήγγειλαν την επιθετικότητα των Αξιωματικών, τις συνεχείς εργασίες και αγγαρείες, έκανα λόγο για εξαφανισμένες μεθόδους και συνεχείς φυλακίσεις, αλλά και κρατήσεις.

Τώρα μας λέει το ΓΕΣ ότι τα αίτια διερευνώνται…

Λες και δεν ξέρουν ότι η πίεση, η σωματική και ψυχολογική εξάντληση των φαντάρων οδηγούν στα δυστυχήματα και τις Αυτοκτονίες.

Συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Για μια ακόμη επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι ο αγώνας για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσ συνδεδεμένος με το Αντιπολεμικό κίνημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα