ΑΘΗΝΑ
09:23
|
03.05.2024
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις ελληνικές επενδύσεις στην Ινδία όπως και στις ινδικές στην Ελλάδα όπως αυτή στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.
Ο πρωθυπουργός στο βήμα της διάσκεψης Raisina Dialogue
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είμαστε το φυσικό σκαλοπάτι εισόδου στην Ευρώπη και πέρα από αυτή» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νέο Δελχί, το οποίο επισκέπτεται από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με πρώτο τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην ετήσια συνδιάσκεψη  Raisina Dialogue απηύθυνε πρόσκληση στους Ινδούς επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ελλάδα και να εξετάσουν τα περιθώρια επενδύσεων τονίζοντας πως αμφότερες χώρες μοιράζονται «τις ίδιες αξίες και είναι τόσο κοντά όσο ποτέ».

Υποστήριξε πως η Ινδία είναι διεθνές «υπόδειγμα» ισχυρούς οικονομικής ανάπτυξης, αλληλεγγύης και ευημερίας.

«Σήμερα η Ινδία είναι παγκόσμια δύναμη, ηγετικός παίκτης», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε ότι η ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ινδίας πρέπει να είναι βασικός στόχος για την Ευρώπη και είπε πως είναι κεντρικός στόχος για την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν πολλές ομοιότητες και αξίες ενώ αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις. Επ’ αυτού ανέφερε ότι την περίοδο 2015 -2019 ο λαϊκισμός υποσχέθηκε πολλά και δεν πραγματοποίησε τίποτα και στη συνέχεια η πολιτική άλλαξε.

Ο Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει έναν από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη και την ταχύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ ενώ χαρακτηρίζεται ως χώρα της χρονιάς…

«Σήμερα είμαι περήφανος που μιλάω σε εσάς για μια διαφορετική Ελλάδα», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στην ινδική οικονομία.

Αναφέρθηκε επίσης στις ελληνικές επενδύσεις στην Ινδία όπως και για τις ινδικές στην Ελλάδα όπως αυτή στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης. «Έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα μέχρι το 2030», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τους νέους διαδρόμους εμπορίου Ευρώπης_Ασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή ομιλία του αναφέρθηκε και στον νέο διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, που είναι γνωστός ως IMEC, τονίζοντας πως αλλάζει τα δεδομένα.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Η εμφάνιση εγχειρημάτων που αλλάζουν τα δεδομένα, όπως το IMEC, ο Διάδρομος Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, υπόσχεται πολλά για τη ραγδαία ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ της Ινδίας, των αναπτυσσόμενων οικονομιών της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Κοιτάζοντας τον χάρτη, θα δει κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο αυτού του νέου διαδρόμου. Και στους φίλους μας στην Ινδία λέω: είμαστε το φυσικό σας κατώφλι προς την Ευρώπη και παραπέρα. Ο πόλεμος στη Γάζα και η αναταραχή στη Μέση Ανατολή προκαλούν αναμφίβολα αποσταθεροποίηση, αλλά δεν υπονομεύουν τη βαθιά, ισχυρή συλλογιστική πίσω από το project IMEC, ούτε πρέπει να αποδυναμώσουν την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε ακούραστα για την υλοποίησή του.

Αντίθετα, θα έλεγα μας δίνει ακόμα περισσότερους λόγους για να προάγουμε την ειρήνη, δεδομένου ότι το IMEC, στον πυρήνα του, είναι και ένα σχέδιο ειρήνης, που μπορεί να φέρει σταθερότητα και ευημερία σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό. Οι χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο δεν έχουν εμπορικές σχέσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα