ΑΘΗΝΑ
07:42
|
21.05.2024
Αμοιβαίες υποχωρήσεις Κασσελάκη και Πολιτικής Γραμματείας ενόψει του συνεδρίου που ξεκινά αύριο.
Από αύριο στο κλειστό του Tae Kwo Do το συνέδριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αμοιβαίους συμβιβασμούς ολοκληρώθηκε, όπως όλα δείχνουν, χθες τα μεσάνυχτα η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο φόντο της σύγκρουσης που ξέσπασε ανάμεσα στο κομματικό όργανο και τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, μετά την πρωτοβουλία του να καταθέσει προς τα μέλη ερωτηματολόγιο για κρίσιμα ζητήματα ταυτότητας και προοπτικής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «μετά από εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία, εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο».

Όπως φαίνεται, η κατάσταση οδηγήθηκε σε μια σχετική ανακωχή και τώρα όλοι μαζί οδεύουν προς το συνέδριο του κόμματος που ξεκινά αύριο Πέμπτη και το οποίο από την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας χαρακτηρίζεται «συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την ‘Προοδευτική αντεπίθεση τώρα’».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης πήρε πίσω το θέμα «αναβάπτισης της βούλησης και εντολής των μελών» που είχε θέσει ενώ απέσυρε και την σκληρή επιστολή του προς την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Έτσι μετά τον σάλο των τελευταίων ημερών, τις κόντρες και τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και συνεδριάσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά… ενωμένο στο τέταρτο συνέδριο ή αλλιώς κάνει «τάιμ άουτ», χωρίς να δίνει «λευκή επιταγή» στον πρόεδρο για τις ευρωεκλογές, των οποίων το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά.

Κι όλα αυτά πάντα υπό την αίρεση πως το επόμενο τετραήμερο, αυτό του Συνεδρίου, δεν θα αποφασίσει κάποια από τις πολλές πλευρές της Κουμουνδούρου να βάλει νέο «μπουρλότο» στα θεμέλια του κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα