ΑΘΗΝΑ
18:46
|
28.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέταξε τον Ρώσο ομόλογό του στις «υπαρξιακές απειλές» της ανθρωπότητας, δίπλα στην κλιματική αλλαγή!
Ο Μπάιντεν κατέταξε τον Πούτιν στις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν καταφέρθηκε εναντίον του Ρώσου ομολόγου του με υβριστικό τρόπο, κατατάσσοντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν ανάμεσα στις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα. Τα «γαλλικά» Μπάιντεν ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο στην οποία συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος. Παράλληλα, ο κ. Μπάιντεν εξαπέλυσε φραστική επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο γενικά αναμένεται πως θα αναμετρηθεί ξανά στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου του 2024.

«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός σκύλας γιος (σ.σ. ‘crazy SOB’), ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο 81χρονος πρόεδρος και υποψήφιος για την επανεκλογή του, σε σύντομη ομιλία του, παρουσία ολιγομελούς ομάδας δημοσιογράφων.

Το ακρώνυμο τριών γραμμάτων που χρησιμοποίησε ο κ. Μπάιντεν παραπέμπει στη φράση «son of a bitch» (που μπορεί να αποδοθεί ως «σκύλας γιος», «πουτ… γιος», ή απλά «μπάσταρδος» στα ελληνικά).

Καταφέρθηκε εξάλλου εναντίον του προκατόχου του στην προεδρία, του κ. Τραμπ, με αφορμή την αντίδρασή του στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή. Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος παρομοίασε προχθές τα προβλήματά του με την αμερικανική δικαιοσύνη με τον διωγμό του Ρώσου αντιπολιτευόμενου.

«Αν σας έλεγα εγώ τίποτα τέτοιο πριν από 10 ή 15 χρόνια, θα νομίζατε όλοι πως χρειάζομαι εγκλεισμό σε ψυχιατρείο», είπε ο κ. Μπάιντεν. «Δεν ξέρω πώς διάολο του ήρθε», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προβαίνει σε σκληρούς ζαρακτηρισμούς για τον κ. Πούτιν. Στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Ρωσίας «χασάπη» και «εγκληματία πολέμου».

Διεμήνυσε πως αύριο Παρασκευή θα ανακοινώσει νέες, «μείζονες» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. Κατηγορεί προσωπικά τον ρώσο ομόλογό του και τους «τραμπούκους» του για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατηγορία της Δύσης πως για τον θάνατο του Ναβάλνι φέρει ευθύνη ο πρόεδρος της χώρας.

Ο Τζο Μπάιντεν, που φέρεται να βρίζει πολύ κατ’ ιδίαν, είχε χρησιμοποιήσει την ίδια έκφραση, «son of a bitch», αντιδρώντας σε ερώτηση που τού υπέβαλε δημοσιογράφος του Fox News, του τηλεοπτικού δικτύου που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2022, πιθανόν χωρίς να συνειδητοποιεί πως το μικρόφωνό του παρέμενε ανοικτό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα