ΑΘΗΝΑ
00:44
|
01.05.2024
Το GWR είχε ανακηρύξει τον Μπόμπι τον γηραιότερο ζωντανό σκύλο στον κόσμο, αλλά και τον γηραιότερο σκύλο που υπήρξε ποτέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τίτλο του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο αφαίρεσε η επιτροπή των Παγκοσμίων Ρεκόρ Γκίνες (GWR) από τον Μπόμπι, το μαστίφ από την Πορτογαλία, ο οποίος, φέρεται να έζησε για 31 χρόνια και πέντε μήνες, έως τον θάνατό του, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο σκύλος που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ έχασε τον τίτλο του, αφού τα μέλη της επιτροπής δήλωσαν ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι έφτασε στην ηλικία που ισχυρίστηκαν οι ιδιοκτήτες του. Σε ανακοίνωσή της, η GWR είπε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό, ότι ο Μπόμπι έσπασε το ρεκόρ».

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Μπλούι, ένας αυστραλιανός ποιμενικός, ο οποίος πέθανε το 1939, σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

Το GWR είχε ανακηρύξει τον Μπόμπι τον γηραιότερο ζωντανό σκύλο στον κόσμο, αλλά και τον γηραιότερο σκύλο που υπήρξε ποτέ, οκτώ μήνες πριν τον θάνατό του.

Ωστόσο, όταν «στέφθηκε» ο Μπόμπι, αμέσως κτηνίατροι έθεσαν ερωτήματα, σχετικά με το εάν ήταν βιολογικά δυνατό για έναν σκύλο να ζήσει τόσο πολύ. Οι φωτογραφίες του Μπόμπι οι οποίες υπήρχαν στο διαδίκτυο και τραβήχτηκαν το 1999, έδειχναν ένα σκύλο με διαφορετικού χρώματος πόδια, από τον σκύλο που πέθανε στην Πορτογαλία πέρυσι.

Επεσήμαναν, επίσης, ότι, παρόλο που η ηλικία του είχε καταγραφεί στην εθνική βάση δεδομένων κατοικίδιων της Πορτογαλίας, αυτό βασίστηκε στον λόγο των ιδιοκτητών, μιας και η καταγραφή κατοικιδίων ξεκίνησε μόλις το 2008. Ο γενετικός έλεγχος διαπίστωσε ότι ο Μπόμπι ήταν, μεν, μεγάλος σε ηλικία, αλλά δεν κατάφερε να εξακριβώσει πόσο χρονών ακριβώς.

Ανακοινώνοντας ότι ο Μπόμπι έχασε τον τίτλο, η GWR ανέφερε σε ανακοίνωση: «Είμαστε περήφανοι με το ότι διασφαλίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε την ακρίβεια και την ακεραιότητα για όλους του τίτλους ρεκόρ που δίνουμε. Ύστερα από ανησυχίες που διατυπώθηκαν από κτηνιάτρους και άλλους ειδικούς, τόσο ιδιωτικά όσο και σε δημόσιους σχολιασμούς, και τα ευρήματα των ερευνών που διεξήχθησαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, θεωρήσαμε σημαντικό να ανοίξουμε μια επανεξέταση στο αρχείο του Μπόμπι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα