ΑΘΗΝΑ
16:22
|
25.04.2024
Τα 33 καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας στην Ελλάδα δεν κλείνουν γιατί λειτουργούν με το σύστημα franchise.
Body Shop
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθησυχαστική ανακοίνωση για το μέλλον των καταστημάτων της βρετανικής πολυεθνικής The Body Shop στην Ελλάδα εξέδωσε η εταιρία, επισημαίνοντας πως από τα σχέδια για την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων στη Βρετανία δεν επηρεάζεται η Ελλάδα και οι χώρες που λειτουργεί η «The Body Shop» ως franchise (σ.σ. δικαιόχρηση: η τεχνική της υιοθέτησης και χρήσης ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού μοντέλου και η επονομασία κάποιου άλλου έναντι ενός αντιτίμου).

Στην ανακοίνωση της εταιρείας υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων πως οι διαχειριστές της The Body Shop International Limited αποφάσισαν μια σειρά μέτρων για το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης για τις επιχειρήσεις της Μεγάλης Βρετανίας. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται σαν «ένα ζωτικό βήμα για τη μεταμόρφωση της εταιρείας κεντρικά» και υποτίθεται πως σχεδιάστηκε «για να διασφαλίσει τα θεμέλια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας στον πυρήνα της».

Οι Global Head Franchise Partners της εταιρείας όπως είναι η Ελλάδα και πλήθος άλλων χωρών που λειτουργούν στο πλαίσιο της franchise συνεργασίας, δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις αυτές καθώς λειτουργούν ως αυτόνομες επιχειρήσεις. 

Στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζεται πως οι «διορθωτικές κινήσεις» στα κεντρικά της εταιρείας στη Βρετανία «θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του εμβληματικού brand στον πυρήνα του και τη φιλοδοξία να γίνει μια σύγχρονη, δυναμική εταιρείας ομορφιάς που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί επάξια τα beauty brands σε όλο τον κόσμο».

Έτσι, επιβεβαιώνεται «επισήμως ότι τα 33 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το ηλεκτρονικό  κατάστημα www.thebodyshop.gr λειτουργούν κανονικά με αναπτυξιακή τροχιά, προσφέροντας από το 1978 ηθικά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα