ΑΘΗΝΑ
23:04
|
27.04.2024
Αδειοδοτημένες μη κερδοσκοπικές λέσχες θα μπορούν να καλλιεργούν και να διανέμουν την ουσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία έρχεται να προστεθεί στις χώρες που έχουν νομιμοποιήσει την κατοχή κάνναβης, μιας και το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο, ο οποίος επιτρέπει την καλλιέργεια και κατοχή περιορισμένης ποσότητας της ουσίας, για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στους ενήλικες να έχουν στην κατοχή τους 50 γραμμάρια κάνναβης στο σπίτι και 25 γραμμάρια σε κοινόχρηστους χώρους. Επίσης, νομιμοποιεί την καλλιέργεια έως και τριών φυτών για ιδιωτική κατανάλωση. Η απόφαση ακολούθησε μια έντονη συζήτηση, σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ευκολότερης πρόσβασης στην ουσία.

«Έχουμε δύο στόχους: να πατάξουμε τη μαύρη αγορά και να βελτιώσουμε την προστασία των παιδιών και των νέων», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, κατά την εισήγησή του, ενώ στη συνέχεια βουλευτές των συντηρητικών κομμάτων της αντιπολίτευσης τον κατηγόρησαν ότι προωθεί τη χρήση ναρκωτικών.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, Τίνο Σορτζ, ανέφερε: «Δηλώνετε με κάθε σοβαρότητα ότι νομιμοποιώντας περισσότερα ναρκωτικά θα περιορίσουμε τη χρήση ναρκωτικών μεταξύ των νέων… Αυτό είναι το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ».

Ο υπουργός Υγείας απάντησε λέγοντας πως ο στρουθοκαμηλισμός δεν θα φέρει θετικά αποτελέσματα.  Όχι μόνο η χρήση κάνναβης έχει εκτιναχθεί στα ύψη μεταξύ των νέων, των οποίων ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος κινδυνεύει ιδιαίτερα, αλλά και τα ναρκωτικά στους δρόμους είναι και πιο ισχυρά και πιο ακάθαρτα, αυξάνοντας σημαντικά τους κινδύνους.

Περίπου 7 εκατομμύρια Γερμανοί υπολογίζεται ότι κάνουν τακτικά χρήση κάνναβης. Η κυβέρνηση έχει αναφέρει προηγουμένως ότι πολλοί πολίτες βασίζονται στην ουσία για ιατρικούς λόγους και ότι ο νέος νόμος θα βελτιώσει την ποιότητα της κάνναβης που καταναλώνεται από όλο και περισσότερους νέους.

Ο συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και του φιλελεύθερου FDP, συμφώνησαν τον Νοέμβριο να προωθήσουν την αλλαγή, αφού την περιέλαβαν στη συμφωνία συνασπισμού τους.

Οι ενήλικες θα επιτρέπεται να καλλιεργούν έως και τρία φυτά και να έχουν μικρές ποσότητες κάνναβης από την 1η Απριλίου και τρεις μήνες αργότερα θα είναι επίσης διαθέσιμη σε αδειοδοτημένες, μη κερδοσκοπικές, λέσχες που έχουν δημιουργηθεί για την καλλιέργεια και τη διανομή κάνναβης.

Η κατανάλωση κάνναβης για τα άτομα κάτω των 18 ετών θα συνεχίσει να απαγορεύεται, ενώ η νομοθεσία θα απαγορεύσει το κάπνισμα κάνναβης σε απόσταση 100 μέτρων από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα