ΑΘΗΝΑ
17:31
|
27.04.2024
Η ανεξέλεγκτη επέκταση της πυρκαγιάς οφείλεται στα υλικά κατασκευής της πρόσοψης, αναφέρουν πληροφορίες. Τέσσερις έως τώρα οι νεκροί.
Ο κίνδυνος κατάρρευσης του 14ώροφου κτιρίου και οι υψηλές θερμοκρασίες, εμποδίζουν το έργο των σωστικών συνεργείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι πυροσβέστες και ένα μικρό παιδί, είναι ο έως τώρα απολογισμός από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών στην ισπανική πόλη Βαλένθια, το απόγευμα της Πέμπτης.

Το 14όροφο κτίριο περιλαμβάνει 138 διαμερίσματα και στεγάζει 450 κατοίκους, ανέφερε η εφημερίδα El Pais, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 αγνοούμενους, καθώς οι έρευνες στις στάχτες του κτιρίου, 20 ώρες μετά τη ξέσπασμα της πυρκαγιάς διεξάγονται με δυσκολία.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος της Βαλένθια, Μαρία Χοσέ Καταλά, τόσο ο κίνδυνος κατάρρευσης του 14ώροφου κτιρίου όσο και οι υψηλές θερμοκρασίες, παρότι η φωτιά έσβησε πριν ώρες, εμποδίζουν τα σωστικά συνεργεία να εισέλθουν στο κτίριο για να αναζητήσουν πιθανούς επιζώντες..

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε στον τέταρτο όροφο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, και επεκτάθηκε ραγδαία, προκαλώντας συζητήσεις για τα υλικά κατασκευής του κτιρίου.

Η αντιπρόεδρος του Κολλεγίου Βιομηχανικών Τεχνικών Μηχανικών της Βαλένθια, είπε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe ότι είχε πραγματοποιηθεί επιθεώρηση στο κτίριο και υποστήριξε ότι η πρόσοψή του περιείχε ένα υλικό πολυουρεθάνης, το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον λόγω των φόβων για αναφλεξιμότητα.

Οι πλάκες αλουμινίου με μονωτικό αφρού που αποτελούν το εξωτερικό στρώμα του κτιρίου είναι «πολύ καλές στη μόνωση έναντι της θερμότητας και του κρύου, αλλά πολύ εύφλεκτες», αναφέρουν ισπανικές εφημερίδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα