ΑΘΗΝΑ
21:49
|
27.04.2024
«Δεν γίνεται ξαφνικά να βρίσκεται ένας νέος άνθρωπος, μέσα σ' ένα εργοτάξιο, νεκρός» λένε συνδικαλιστές οικοδόμοι στο Λασίθι...
Πληθαίνουν τα εργατικά δυστυχήματα λόγω εργοδοτικής αμέλειας και κρατικής αδιαφορίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη μία πιθανή απόπειρα συγκάλυψης εργοδοτικού εγκλήματος βλέπει το φως της δημοσιότητας με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12 Φλεβάρη στο Σίσι Λασιθίου Κρήτης με θύμα έναν 22χρονο Παλαιστίνιο εργάτη από τη Γάζα. Ο νεαρός Wesam είχε καταφέρει να φθάσει στην Ελλάδα λίγο αφότου ξέσπασε ο πόλεμος για να γλιτώσει από τις βόμβες των Ισραηλινών, αλλά τελικά πέθανε, κατά τραγική ειρωνεία εν καιρώ ειρήνης, πιθανώς λόγω επισφαλών συνθηκών εργασίας…

Συνάδελφος του νεκρού εργάτη μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» κατήγγειλε ότι τον άτυχο νεαρό πλάκωσε ένας τοίχος και πως ο χώρος καθαρίστηκε πριν μεταβεί επί τόπου η αστυνομία.

«Ακουσα μια φωνή που ζητούσε βοήθεια και πήγα να βοηθήσω. Είδα ότι τον είχε πλακώσει ένας τοίχος», ανέφερε αρχικά ο εργαζόμενος. «Εμείς το ειδοποιήσαμε (σ.σ. το ΕΚΑΒ), εκεί που δουλεύαμε και ήρθε μετά από δέκα λεπτά και το πήρε το παιδί. Ηταν νεκρό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «καθάριζαν τον χώρο πριν έρθει η Αστυνομία».

Τις αντιφάσεις στην υπόθεση ανέδειξε σε δηλώσεις του που αναφέρονται σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ριζοσπάστης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, Γιάννης Γωνιανάκης, σημειώνοντας ότι το «ατύχημα» διερευνάται ακόμα από την Επιθεώρηση Εργασίας. «Δεν γίνεται ξαφνικά να βρίσκεται ένας νέος άνθρωπος, μέσα σ’ ένα εργοτάξιο, νεκρός», αναφέρει, ενώ επικαλείται και το πόρισμα του ιατροδικαστή που μιλάει για «κακώσεις». «Δεν γίνεται οι κακώσεις να δημιουργήθηκαν από μόνες τους» ανέφερε ο Γωνιανάκης.

Όπως ανέφερε, οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι πρόκειται για εργατικό «ατύχημα», ότι «έπεσε τοίχος και πλάκωσε έναν συνάδελφό μας εργαζόμενο». Όμως, «όταν πήγε η Επιθεώρηση Εργασίας και η Αστυνομία, βρήκαν ουσιαστικά έναν νέο άνθρωπο σε ένα τραπέζι ακουμπισμένο», οπότε «μπορεί να μεταφέρθηκε και να ήταν σε έναν άλλο χώρο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα