ΑΘΗΝΑ
21:37
|
30.04.2024
Το «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», με το οποίο ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την προσφυγή του στη βάση του κόμματος ανοίγει ξανά τον ασκό του Αιόλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ομιλίες συνέδρων που θα συνεχιστούν έως τις 10 το βράδυ συνεχίζεται σήμερα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, του οποίου η χθεσινή έναρξη χαρακτηρίστηκε από την φράση «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την προσφυγή του στη βάση του κόμματος για την ανανέωση της εντολής που έλαβε μόλις πριν πέντε μήνες.

Κι ενώ όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο ποιος -και αν- θα αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τα ονόματα του Διονύση Τεμπονέρα και του Σωκράτη Φάμελλου, αλλά και αυτό της Όλγας Γεροβασίλη, κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει τα χαρτιά του γρήγορα, μετά την ανταπόκριση του Στέφανου Κασσελάκη στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Με το πότε θα στηθούν οι τετραπλές κάλπες, για πρόεδρο, κεντρική επιτροπή, νομαρχιακές και συντονιστικά οργανώσεων μελών να παραμένει άγνωστο αλλά τον χρόνο να πιέζει καθώς βρισκόμαστε μόνο τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, η εσωστρέφεια φαίνεται να συνεχίζεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά την χθεσινή προτροπή του κ. Κασσελάκη: «Είμαι εδώ, είμαι όρθιος, είμαι έτοιμος να τελειώνουμε με τα μικρά, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα. Τη Δεξιά του Μητσοτάκη».

Όλα δείχνουν πως το ορόσημο τίθεται κάπου στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου καθώς στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παρουσιαστεί και στον στρατό για να εκτίσει την… 20ήμερη θητεία του.

Χθες, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η βάση του, η οποία και τον εμπιστεύτηκε, ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε για «αξιοπιστία», «εμπιστοσύνη», «ομοψυχία» την ίδια ώρα που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα «εγώ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το εμείς» φωτογραφίζοντας τα μέλη της πολιτικής γραμματείας που τις προηγούμενες ημέρες αντιπαρατέθηκαν στις κινήσεις του. «Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις, διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες. Καταλάβατε λάθος. Στην Ελλάδα έχουμε προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους», είπε χαρακτηριστικά, με πολλούς να απορούν για τον… νέο ορισμό του πολιτεύματος.

Σκληρός ήταν και με τους προσφάτως αποχωρήσαντες: «Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα; Στα αζήτητα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες. Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την αντίδραση της Νέας Αριστεράς.

Νέα Αριστερά: «Η ομιλία Κασσελάκη επιβεβαίωσε την βαθιά υπαρξιακή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες μετά από την Νέα Αριστερά που έκανε λόγο για «χυδαίες επιθέσεις» και ομιλία που «επιβεβαίωσε τη βαθιά υπαρξιακή κρίση ενός κόμματος που πλέον θυμίζει περισσότερο τηλεοπτικό θέαμα παρά πολιτικό οργανισμό».

«Πρόκειται για το προϊόν μιας μακράς πορείας δεξιάς μετάλλαξης και πολιτικού εκφυλισμού που άλλοι ανέχτηκαν με τη σιωπή τους και άλλοι ενθάρρυναν με τη δράση τους» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

«Τώρα είναι αργά. Η κρίση είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Και αυτό δεν αλλάζει όσες χυδαίες επιθέσεις και αν εκτοξεύσει ο κύριος Κασσελάκης που σήμερα έφτασε στο σημείο να μιλήσει για “ανταλλαγές εδρών”. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που -κατά δήλωση του- παζάρευε να γίνει υπουργός του κυρίου Μητσοτάκη. Και επειδή ο κύριος Κασσελάκης αρέσκεται να αναζητά υπονομευτές της αριστεράς στη χώρα, μια τελευταία συμβουλή από εμάς: να κοιτάξει πρώτα τον καθρέφτη του και να σταματήσει να μιλάει στο όνομα της αριστεράς. Δεν είχε ούτε έχει σχέση με τις αξίες και τα οράματά της», καταλήγει η Νέα Αριστερά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα