ΑΘΗΝΑ
09:55
|
06.05.2024
Επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα σε βάρος 106 φυσικών και 88 νομικών προσώπων. Περισσότεροι από 2.000 άτομα και εταιρείες στη «μαύρη λίστα».
Πακέτο-μαμούθ κυρώσεων αναμένεται και από ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αύριο Σάββατο, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία,.

«Το Συμβούλιο αποφάσισε να θεσπίσει περιοριστικά μέτρα εναντίον ακόμα 106 φυσικών προσώπων και 88 νομικών οντοτήτων που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι η «μαύρη λίστα» της Ε.Ε. για την Ρωσία περιλαμβάνει πλέον περισσότερα από 2.000 άτομα και εταιρείες.

Σε όλα τα άτομα απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα τυχόν περιουσιακά τους στοιχεία, εάν εντοπιστούν, θα δεσμευτούν άμεσα.

Την ώρα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται και αυτή να ανακοινώσει νέες κυρώσεις, με ένα πακέτο-ρεκόρ που πληροφορίες λένε πως θα περιλαμβάνει περισσότερες από 500 οντότητες που συνδέονται με διάφορους τρόπους με τη Μόσχα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει, μεταξύ άλλων περιοριστικά μέτρα κατά 27 εταιρειών από τη Ρωσική Ομοσπονδία που σχετίζονται με την ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Κυρώσεις επιβάλλονται επίσης σε εταιρείες από επτά ακόμα χώρες που φέρονται να σχετίζονται τη ρωσική αμυντική βιομηχανία. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τέσσερις εταιρείες από την Κίνα και 20 ακόμα που έχουν έδρες σε Καζακστάν, Ινδία, Σερβία, Ταϊλάνδη, Σρι Λάνκα και Τουρκία.

Ιδιαίτερη αναφορά στο νέο πακέτο κυρώσεων γίνεται στην Βόρεια Κορέα που η Δύση κατηγορεί για μεταφορά οπλισμού στη Ρωσία, με το όνομα του υπουργού Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κανγκ Σουν Ναμ, να περιλαμβάνεται στα νέα πρόσωπα που προστίθενται στον κατάλογο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα