ΑΘΗΝΑ
10:27
|
02.05.2024
Ζητά άμεση στελέχωση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Προσφυγή στην Ε.Ε. για την εξουθενωτική εργασία των γιατρών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για νέα προβλήματα που θα δημιουργήσουν, στο ήδη επιβαρυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταρρίπτοντας την ρητορική του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι το μέτρο θα λύσει προβλήματα και θα αποσυμφορήσει τις μεγάλες λίστες αναμονής.

Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, σταθερή θέση του αποτελεί η άμεση στελέχωση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν με επάρκεια και ποιότητα οι Κλινικές και τα Εργαστήρια και να αποτραπούν φαινόμενα κατάρρευσης γιατρών εν ώρα εργασίας και αναστροφής του κύματος παραίτησης γιατρών από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ενημερώνει, δε, ότι ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξουθενωτική εργασία των γιατρών του ΕΣΥ, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τα μέγιστα εβδομαδιαία όρια, καθιστώντας ανέφικτη κάθε επιπλέον επιβάρυνση με απογευματινή εργασία, πέραν της πρωινής και των εφημεριών.

«Προϋπόθεση για να ανταποκριθούν οι γιατροί στις επικείμενες προκηρύξεις είναι ασφαλώς η μισθολογική τους αναβάθμιση, με διπλασιασμό των καθαρών τους αποδοχών και παροχή κινήτρων, προκειμένου να στελεχωθούν οι νησιωτικές και ορεινές περιοχές και οι άγονες ειδικότητες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Και προσθέτει: «Η απόπειρα να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία των Νοσοκομείων ως ανταγωνιστές των ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων με τιμοκαταλόγους που επιβαρύνουν τους ασθενείς, κρίνουμε ότι αποτελεί ατελέσφορη πρακτική, πολλώ δε μάλλον όταν προτάσσεται ως επιχείρημα ότι αποτελεί τον τρόπο να νομιμοποιηθεί η επονείδιστη πρακτική που αποκαλείται “φακελάκι”».

«Ο ΠΙΣ θεωρεί θεμελιώδη ανάγκη τη διατήρηση καθαρών σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας και κυρίως ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εκπληρώνει το θεσμικό του ρόλο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα