ΑΘΗΝΑ
04:16
|
28.04.2024
«Σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα.», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την τοποθέτηση της.
Όλγα Γεροβασίλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη κατά την τοποθέτηση της στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης, για το πριν και για το τώρα. ‘Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου: Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας».

«Σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα. Για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Για να γίνει ξανά η Μεγάλη Αριστερά για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής», τόνισε.

Κασσελάκης: Καλωσορίζω την Όλγα Γεροβασίλη – Εκλογές στις 10 Μαρτίου

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ενώπιον όλων ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ότι θα δουλέψω. Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα καλέσω την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειάζονται στο κόμμα. Η αλήθεια θα κερδίσει και γι αυτό πρέπει να πάμε στις εκλογές στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά».

Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής στον όμορφο αγώνα που θα βοηθήσει το κόμμα να αγαπήσει έμπρακτα τα μέλη του.Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος και θα δουλέψω για το κόμμα.Δεσμεύομαι ότι, εφόσον κερδίσω, την επομένη των εκλογών θα προσκαλέσω και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα που την πλαισιώνει να δουλέψουμε, ώστε να φέρουμε εις πέρας τις καταστατικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη.Στο τέλος η αλήθεια θα κερδίσει. Και για να κερδίσει η δική μας αριστερή αλήθεια απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να πάμε σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να γίνουν υβριδικά για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Posted by Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis on Saturday, February 24, 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση τεσσάρων σημείων από τον Νίκο Παππά

Να αποτραπεί η εσωκομματική εκλογή και να αναγνωριστεί ξεχωριστή θέση στην Όλγα Γεροβασίλη δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη ζήτησε με με την ομιλία του στο Συνέδριο ο Νίκος Παππάς, ενώ κατέθεσε και πρόταση τεσσάρων σημείων για την λειτουργία του κόμματος.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής αρχηγού είπε: «Θα αναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες μέχρι τις ευρωεκλογές σε δικά μας ζητήματα ή θα αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό στη μάχη ενάντια στη ΝΔ; Εδώ σε αυτό το Συνέδριο δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά όχι γιατί θέλουν το κακό του κόμματος».

Αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος λέγοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρωτεργάτης της πορείας του κόμματος και η παρουσία του θα προσέθετε στο Συνέδριο. Θα θέλαμε να τον ακούσουμε από αυτό το βήμα».

Κάνοντας προσωπική αναφορά είπε: «Στηρίξαμε τον Στέφανο στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας, για το περιεχόμενο της οποίας έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Δε ζήτησε λευκή επιταγή. Δε θα έπαιρνε ποτέ λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή δεν ζητά και δε λαμβάνει κανένας. Καλό είναι τα συλλογικά μας λάθη να τα αναγνωρίζουμε. Όπως το έλλειμμα πολιτικής συλλογικής λειτουργίας. Το έκανε και ο Στέφανος. Και έχει την πρωτοβουλία και τον πρώτο λόγο για να υπερβούμε αυτά τα προβλήματα και να πάμε στις ευρωεκλογές και να κόψουμε το βήχα του 41%».

Αναφέρθηκε στην Όλγα Γεροβασίλη: «Με την Όλγα Γεροβασίλη έχουμε πορευτεί για πολλά χρόνια. Κοσμεί την παράταξη μας. Και στην κρίσιμη στιγμή, σε κάθε κρίσιμη στιγμή υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί το συλλογικό μας σχέδιο και στόχο. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στο Στέφανο σε αυτή τη μάχη. Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση. Είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην προοπτική των ευρωεκλογών: « Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά και κάποια γνωστά επικοινωνιακά κέντρα, δουλεύουν, προσδοκούν και στοιχηματίζουν για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πολύ χαμηλά ποσοστά και να μην είναι ο καταλύτης των διεργασιών της επόμενης μέρας.

Μπορούμε και οφείλουμε να βρούμε λύση. Λύση που θα εγγυάται συντεταγμένη πορεία. Που δε θα πληγώνει καμία πλευρά του κόμματος. Λύση στην οποία κάθε ένας και κάθε μία από εμάς θα μπορεί να βρει τον εαυτό του και τις απόψεις του».

Ακολούθως πρότεινε:

1. Να ανασυγκροτηθεί τη Δευτέρα ένα εκτελεστικό γραφείο που θα πάει το κόμμα στην επόμενη μάχη ως πολιτικό κέντρο, επιτελικό και αποτελεσματικό. Συνθετικό και συμπεριληπτικό.

2. Με ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του Στέφανου να έρθουν οι προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος που αφήσαμε στη μέση.

3. Να έρθει μια μελετημένη και συγκροτημένη πρόταση για τις καταστατικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές να μπουν στην κρίση του σώματος του διαρκούς συνεδρίου, που δεν χρειάζεται να διεξαχθεί δια ζώσης.

4. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Σβίγκου: Η μεγάλη προοδευτική παράταξη μπορεί να κερδίσει το «καθεστώς Μητσοτάκη» μόνο εάν έχει κορμό και καρδιά έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Στο κόμμα μας βλέπω συντρόφους και συναγωνιστές και μόνος μου αντίπαλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αντιλαϊκές πολιτικές, η ευθύνη δεν μας βαραίνει επειδή αφορά μόνο το κόμμα μας, αλλά αφορά όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον του ευρύτερου χώρου», τόνισε η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου.

Υπογράμμισε ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα νικήσει, μπορεί να οικοδομηθεί και να κερδίσει το «καθεστώς Μητσοτάκη» μόνο εάν έχει κορμό και καρδιά έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με σύγχρονη και επικαιροποιημένη στρατηγική, με θέσεις και με πρόγραμμα για το σήμερα και για το αύριο, που θα δίνει λύσεις και προτάσεις εκεί που άλλοι θα σιωπούν, που θα ξεπερνά τα αδιέξοδα της, με σαφές πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους και όχι με απλές εκκλήσεις σε ενότητα για την ενότητα.

Είπε ότι «δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι όλα πάνε καλά, και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την παρέμβαση του συντρόφου πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα, παρέμβαση που φωτίζει τα προβλήματα και τις υστερήσεις μας και που σωστά δεν αγνόησε και ο πρόεδρος μας ο Στέφανος Κασσελάκης, γιατί είναι μια ξεκάθαρη παρέμβαση που λέει τα πράγματα με το όνομά τους». «Δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν ακούμε, θα ήταν προσβολή στον κόσμο μας, στην ιστορία μας, στα επιτεύγματα μας της κυβέρνησης μας, τους νικηφόρους αγώνες που δώσαμε. Στους αριστερούς προοδευτικούς πολίτες που και τις πιο δύσκολες στιγμές μας στήριξαν». Είπε ότι «δεν σταθήκαμε όμως στο ύψος των περιστάσεων, τους πληγώσαμε», με λάθη, αστοχίες και εσωστρέφεια, με θολά μηνύματα». Σχολίασε ότι «κάποιοι αντί να κοιτάξουν πώς μπορούμε να κάνουμε πιο ισχυρά τα θεμέλια στο κοινό μας σπίτι, πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν και μάλιστα χωρίς πολιτικό επίδικο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο μήπως και δικαιολογήσουν την αποχώρησή τους να καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει αυτοκριτική επειδή δήθεν δεν ήθελε ένα σχέδιο ενάντια στο αντί-ΣυΡιζΑ μέτωπο, αλλά και να στρέφεται ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις που πάρθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από το συνέδριο του ‘22 όπως ήταν η εκλογή προέδρου από τη βάση».

Τόνισε ότι «όμως κανένας και καμία δεν μπορεί να κοντύνει τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό της χώρας, τον άνθρωπο που ηγήθηκε μιας κυβέρνησης που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη και κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το τέλμα της χρεοκοπίας και των μνημονίων, που κατάφερε να υπογράψει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, να δείξει ότι η αριστερά μπορεί μπορεί να κυβερνήσει πάντα με επίκεντρο την κοινωνία, να ξαναφέρει την ελπίδα και την περηφάνια σε ένα ολόκληρο λαό».

Σχολίασε ότι «είναι αλήθεια ότι είμαστε κόμμα σε κρίση. Οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή να το ανασυγκροτήσουμε, να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο ριζωμένο στην κοινωνία, πιο σοβαρό και πιο αξιόπιστο, πιο ανθεκτικό στην σειρήνες της νεοφιλελεύθερης ενσωμάτωσης, αλλά και πιο ανοιχτό στις ανάγκες της ελπίδας και τα όνειρα των πολιτών. Μετασχηματισμό του κόμματος σε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, μαζικό, των μελών. Όχι μετάλλαξη σε ένα μη κόμμα, με φατρίες κι εσωτερικούς εχθρούς».

Τόνισε ότι πρέπει πρώτα να απαντήσουμε τι είναι κόμμα των μελών. «Είναι απλώς ένα κοινό διαδικτυακών ψηφοφοριών ή μια απλή βάση δεδομένων; Αυτά είναι όλα εργαλεία για ένα κοινό σκοπό. Το κόμμα των μελών είναι το κόμμα που ακούει τη βάση του και πάνω απ’ όλα εμπνέει και κινητοποιεί τα μέλη του να νιώθουν περήφανοι, που έχουν την ταυτότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Γιατί τα μέλη έχουν φωνή, συζητούν συντεταγμένα διαμορφώνει την πολιτική του κόμματος μας και είναι πραγματικά πρωταγωνιστές σε όλους τους χώρους», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα