ΑΘΗΝΑ
12:57
|
28.04.2024
Οργή για τις τραγικές παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.
Φωτ.: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», έστειλαν σήμερα από το σημείο όπου την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα με αποτέλεσμα τον θάνατο 57 επιβατών, φοιτητές, μαθητές και φορείς της Λάρισας.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι από Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα μαζί με αντιπροσωπεία μαθητών, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και άλλων φορέων συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής προς τους νεκρούς, επαναλαμβάνοντας την οργή για όσες τραγικές παραλείψεις οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

«Έναν χρόνο μετά απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού», αναφέρουν οι φοιτητές στο κάλεσμά τους για την σημερινή συγκέντρωση και υπενθυμίζουν το επόμενο ραντεβού, με την πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, λίγο πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες και οι δράσεις, φοιτητές άφησαν λουλούδια στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής για 57 ανθρώπους, ενώ φοιτήτρια διάβασε απόσπασμα από το «Σχήμα της απουσίας» του Γιάννη Ρίτσου.

Ακολούθησαν ομιλίες των φοιτητών, ενώ εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο πρόεδρός του υπενθύμισε την υπόσχεση «να μην ξεχάσουμε κανέναν από όσους χάθηκαν».

Τέλος με την συνεργασία και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και καλλιτεχνών της περιοχής δημιουργήθηκε τοιχογραφία με αφορμή αυτή την ημέρα και το γεγονός, σε παρακείμενο χώρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα