ΑΘΗΝΑ
03:51
|
04.05.2024
Οι υπογραφές ξεπέρασαν τις 625.800, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τις 500.000 που απαιτούνται για να καταθέσει ένας πολίτης πρόταση τροποποίησης νόμου.
Μαρία Καρυστιανού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών της προέδρου του «Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών», Μαρίας Καρυστιανού, με στόχο την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Οι υπογραφές ως σήμερα το πρωί ξεπέρασαν τις 625.800, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τις 500.000 που απαιτούνται από το Σύνταγμα ώστε να γίνει αναθεώρηση, όπως ορίζει το άρθρο 73, παράγραφος 6, που δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να καταθέσει πρόταση τροποποίησης νόμου, όπως γίνεται αντίστοιχα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με πολύ χαμηλότερο πλαφόν συλλογής υπογραφών.

Πώς θα βάλετε την υπογραφή σας στο ψήφισμα

Για να υπογράψετε το ψήφισμα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το όνομα, το επώνυμο και το e-mail σας για την επιβεβαίωση και κανένα άλλο στοιχείο.

Όπως αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος, «κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα