ΑΘΗΝΑ
20:50
|
10.05.2024
Ενώ, για τις δηλώσεις Γεωργιάδη, η μητέρα δήλωσε: «Γιατί δεν πήγε εισαγγελέας να τον συλλάβει; Απορώ πώς κυκλοφορούσε ελεύθερος».
Μαρία Καρυστιανού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών από την Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων

Στην εισαγωγική της τοποθέτησης, την οποία διατύπωσε όρθια ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της τραγωδίας, κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών του δυστυχήματος στην Επιτροπή, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε, πως δεν ήρθη η ασυλία του επειδή θα αποκαλύπτονταν οι κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις του. 

Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων

«Δηλώνει με θράσος αθώος λόγω ασυλίας. Παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί»

Εμφανώς συγκινημένη, η μάρτυρας τόνισε πως μπορεί να παρουσιάζεται μόνη της σήμερα στην Επιτροπή, όμως, δίπλα της είναι σαν να βρίσκονται οι 57 νεκροί και οι 180 τραυματίες από το δυστύχημα.

H κα. Καρυστιανού απέδωσε ευθύνες για πλημμελή άσκηση καθηκόντων στην πρόεδρο της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, ενώ ανατριχιαστική ήταν η περιγραφή της όταν κλήθηκε να παραλάβει τη σορό του παιδιού της. «Πήγαμε να παραλάβουμε ό,τι είχε η σακούλα του καθενός», ήταν τα λόγια της.

Εξάλλου, ζήτησε την κλήση του Κ. Γενιδούνια για κατάθεση, λέγοντας πως η πλειοψηφία φοβάται να τον καλέσει, ενώ αποκάλυψε, ότι ο κ. Αγοραστός της είπε πως προχώρησε στο μπάζωμα της τραγωδίας μετά από εντολή υπουργών και του πρωθυπουργού.

Για τις αδιανόητες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι αν η κυβέρνηση αποκάλυπτε στον κόσμο την κατάσταση στον σιδηρόδρομο τότε κανείς δεν θα επιβιβαζόταν σε τρένα, η κ. Καρυστιανού αναρωτήθηκε «γιατί δεν πήγε εισαγγελέας να τον συλλάβει». «Απορώ πώς κυκλοφορούσε ελεύθερος…» πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Μπουένος Άιρες

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα