ΑΘΗΝΑ
02:11
|
03.05.2024
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Ναντζίνγκ της ανατολικής Κίνας.
Σαράντα τέσσερα άτομα στάλθηκαν στο νοσοκομείο για θεραπεία, σύμφωνα με τις αρχές, με ένα άτομο σε «κρίσιμη κατάσταση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Ναντζίνγκ της ανατολικής Κίνας, δήλωσαν οι τοπικές αρχές, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Η φωτιά στην περιοχή Yuhuatai της Ναντζίνγκ φαίνεται να ξεκίνησε την Παρασκευή στον πρώτο όροφο του κτιρίου κατοικιών, όπου ήταν αποθηκευμένα ηλεκτρικά ποδήλατα, δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενοι τα αποτελέσματα προκαταρκτικής έρευνας.

Η φωτιά κατασβέστηκε περίπου στις 6 το πρωί και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε περίπου στις 14:00 την Παρασκευή, δήλωσαν οι αρχές.

Σαράντα τέσσερα άτομα στάλθηκαν στο νοσοκομείο για θεραπεία, σύμφωνα με τις αρχές, με ένα άτομο σε «κρίσιμη κατάσταση».

Είκοσι πέντε πυροσβεστικά οχήματα αναπτύχθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν ουρανοξύστη να καίγεται τη νύχτα, με μαύρο καπνό να εκπέμπεται από την κατασκευή.

Οι πυρκαγιές και άλλες καταστροφές είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην Κίνα, όπου τα πρότυπα ασφαλείας έχουν μείνει πίσω από την ανάπτυξη της χώρας.

Μετά από μια πυρκαγιά στο Xinyu της κεντρικής Κίνας που σκότωσε τουλάχιστον 39 ανθρώπους τον περασμένο μήνα, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε «βαθιά περισυλλογή» και μεγαλύτερες προσπάθειες για «να περιοριστεί η συχνή εμφάνιση ατυχημάτων ασφαλείας».

Το κάλεσμα του Σι ήρθε λίγες μέρες αφότου 13 παιδιά σκοτώθηκαν σε μια άλλη πύρινη κόλαση σε σχολικό κοιτώνα στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας.

Το περιστατικό προκάλεσε οργή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ζήτησαν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Τον Νοέμβριο, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στα γραφεία μιας εταιρείας άνθρακα στη βόρεια επαρχία Σανσί.

Τον Οκτώβριο, 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε εστιατόριο μπάρμπεκιου στη βορειοδυτική περιοχή Ningxia.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα