ΑΘΗΝΑ
10:33
|
03.05.2024
Η Ιορδανία προειδοποίησε ότι με τη συνέχιση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού κινδυνεύει να επεκταθεί η σύγκρουση στην περιοχή.
Ayman Safadi, υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, την ημέρα λήξης της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια στο Μόναχο, Γερμανία, στις 18 Φεβρουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιορδανία προειδοποίησε την Κυριακή ότι με τη συνέχιση του ισραηλινού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού κινδυνεύει να επεκταθεί η σύγκρουση στην περιοχή, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Το Ραμαζάνι, ο ιερότερος μήνας στο ισλαμικό ημερολόγιο, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου.

«Η συνέχιση της επιθετικότητας υπό αυτές τις συνθήκες καθώς πλησιάζει το Ραμαζάνι θα θέσει ολόκληρη την περιοχή σε κίνδυνο έκρηξης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Αμμάν με τη Βούλγαρη ομόλογό του Μαρίγια Γκαμπριέλ.

«Κάθε μέρα που περνά με τον πόλεμο να συνεχίζεται αμείωτος αυξάνει τον κίνδυνο έκρηξης και αυξάνει τις απώλειές του», πρόσθεσε.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, από την πλευρά της, εξέφρασε την ανησυχία της για τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Ιορδανία έχει αποδείξει τον εαυτό της ως ειρηνοποιός στην περιοχή και υποστηρίζουμε τις προσπάθειές της», είπε.

Ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της περιοχής σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω έντονων ελλείψεων σε τρόφιμα, καθαρό νερό και φάρμακα, ενώ το 60% της υποδομής του θύλακα έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο. Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί ότι παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα