ΑΘΗΝΑ
06:39
|
28.04.2024
Στο πειθαρχικό της Super League ο δήμαρχος Βόλου κάλεσε τον καταγγέλλοντα Ανδρέα Τετέι να του ζητήσει… συγγνώμη.
Εκδικάστηκε η υπόθεση Μπέου για το συμβάν με τον Τετέι στο πειθαρχικό όργανο της Super League
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League κλήθηκε ο δήμαρχος Βόλου και στέλεχος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος για την υπόθεση ρατσιστική φραστική επίθεση εναντίον του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι.

Ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος της θεσσαλικής πρωτεύουσας υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι ο χαρακτηρισμός «μαϊμού» που χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στον παίκτη δεν είχε ρατσιστική χροιά, ενώ κάλεσε τον Τετέι να ζητήσει συγγνώμη.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα, ‘ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε’. Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και απευθυνόταν στον διαιτητή», ισχυρίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος. 

«Να μου πείτε από πού προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό; Φέρτε επιστήμονες γλωσσολόγους. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού. Προσπάθησα να κοροϊδέψω τον διαιτητή», επέμεινε ο δήμαρχος Βόλου.

Από την πλευρά της Κηφισιάς, ο δικηγόρος της, Αργύρης Λίβας, αντέτεινε ότι «υπάρχει το βίντεο, αρκεί αυτό, το μυαλό μας, τα αυτιά μας και η επόμενη μέρα, που με τη δική σας απόφαση θα κρίνεται αν το ‘μαϊμού’ είναι ρατσιστικό» και ζήτησε να εφαρμοστεί το άρθρο 18 σε όλες τις διατάξεις του.

Η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Κατερίνα Βλαχάβα, ανέφερε στη συμπληρωματική αγόρευσή της ότι «η λέξη ‘μαϊμού’ δεν είναι ρατσιστική από μόνη της» και πως «κινδυνεύουμε να ποινικοποιούμε γνώμες και όχι πράξεις», ενώ ζήτησε ελεγχόμενη χρήση του αντιρατσιστικού νόμου και απαλλαγή του Μπέου.

Οι δύο πλευρές έλαβαν προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα