ΑΘΗΝΑ
04:44
|
02.05.2024
Ο βοηθός φέρεται να δεχόταν πληρωμές για τη διευκόλυνση συμβάσεων για μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE) έδωσε τη Δευτέρα 24ωρη διορία στον σοσιαλιστή πρώην υπουργό Μεταφορών, Χοσέ Λουίς Αμπάλος, για να παραιτηθεί από βουλευτής, μετά τη σύλληψη του βοηθού του. Ο βοηθός κατηγορείται πως δεχόταν πληρωμές για τη διευκόλυνση συμβάσεων για μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς κατηγορούν τον προσωπικό βοηθό του Αμπάλος, Κόντο Γκαρσία, ότι δεχόταν πληρωμές για να διαμεσολαβήσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Soluciones de Gestion y Apoyo a las Empresas SL, μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε το 2017, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Γκαρσία κατηγορείται πως χρηματίστηκε, αφού βοήθησε την εταιρεία να κερδίσει συμβόλαια για την προμήθεια μασκών σε ισπανικά λιμάνια και στην κρατική σιδηροδρομική εταιρεία ADIF, μεταξύ άλλων, ενώ ο Αμπάλος ήταν υπουργός Μεταφορών.

Ενώ ο Αμπάλος, υπουργός Μεταφορών μεταξύ 2018 και 2021, δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα, το PSOE πιστεύει ότι φέρει «πολιτική ευθύνη», δήλωσε η εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος, Έσθερ Πένια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμπάλος εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta το Σαββατοκύριακο, όπου αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία και δήλωσε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Τόνισε μάλιστα, πως θα παραιτούνταν αν το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει όσο ήταν υπουργός.

Η εφημερίδα Publico ανέφερε πως ο Άμπαλος δήλωσε πως παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, όμως σκέφτεται ακόμη για το αν θα αποχωρήσει από τη θέση του βουλευτή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα