ΑΘΗΝΑ
06:17
|
04.05.2024
Ο Τραμπ θα είναι «εναντίον των Αμερικανών» εάν επιλέξει να στηρίξει τη Ρωσία αντί της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ζελένσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απορημένος δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφορικά με την στάση του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίον κατηγορεί πως τάσσεται υπέρ του Πούτιν, στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας.

 Ο Τραμπ θα είναι «εναντίον των Αμερικανών» εάν επιλέξει να στηρίξει τη Ρωσία αντί της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ζελένσκι στο CNN την Κυριακή, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι στο πλευρό του Πούτιν».

«Είναι απίστευτο», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές του κόμματος στη Νότια Καρολίνα, είχε αρνηθεί στο παρελθόν να δηλώσει εάν θέλει η Ρωσία ή η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο.

Ο Ζελένσκι ανέφερε στη συνέντευξη πως ο Τραμπ- ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι θα τερμάτιζε τη σύγκρουση σε μια μέρα εάν εκλεγεί- δεν κατανοεί τους στόχους του Πούτιν.

«Νομίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν γνωρίζει τον Πούτιν», είπε ο Ζελένσκι. «Ξέρω ότι τον γνωρίζει… αλλά ποτέ δεν πολέμησε με τον Πούτιν. Ο Αμερικανικός στρατός δεν πολέμησε ποτέ με τον στρατό της Ρωσίας. Ποτέ… Έχω καλύτερη κατανόηση», τόνισε, προσθέτοντας πως:«Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει ποτέ».

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην επέτειο της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία,  καθώς το Κίεβο αντιμετωπίζει προκλήσεις σε πολλαπλά μέτωπα.

Το Κίεβο υπέστη μια μεγάλη ήττα νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την Αβντίιφκα, την ανατολική πόλη που κρατούσαν για μια δεκαετία.

Την ίδια ώρα  το Κογκρέσο των ΗΠΑ συνεχίζει να καθυστερεί να δώσει το «πράσινο φως» για την αποστολή πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα