ΑΘΗΝΑ
08:14
|
06.05.2024
Το ΣΑΤΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα αιτήματά του.
Αυτοκινητοπομπή οδηγών ταξί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν οι οδηγοί ταξί, πραγματοποιώντας αυτοκινητοπομπή προς το υπουργείο Μεταφορών.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ζητά μόνιμη παραμονή του συντελεστή Φ.Π.Α στο 13%, άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026, αύξηση στην τιμή της διαδρομής από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες κ.α.

Το ΣΑΤΑ καλεί επίσης την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τους λόγους που «αφήνει παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί, είτε Ε.Ι.Χ να μην πληρώνουν κανένα φόρο, να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη».

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία λόγω της κινητοποίησης έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακά μέτρα. Ειδικότερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ανακοινωθεί από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου συγκεντρώθηκαν τα ΤΑΞΙ, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα