ΑΘΗΝΑ
02:07
|
27.07.2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της Kellogg's, Γκάρι Πίλνικ, πρότεινε στους φτωχούς αντί για δείπνο να τρώνε τα δημητριακά της εταιρίας του.
Ο Γκάρι Πίλνικ, διευθύνων σύμβουλος της Kellogg's
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη Μαρία Αντουανέτα, (1755-1793) την αρχιδούκισσα της Αυστρίας και βασίλισσα της Γαλλίας που αποκεφαλίστηκε στη γκιλοτίνα κατά τη Γαλλική Επανάσταση έχοντας γίνει γνωστή μεταξύ άλλων για τη φράση «Αφήστε τους (φτωχούς) να φάνε παντεσπάνι» θύμισε ο διευθύνων σύμβουλος σύμβουλος της αμερικανικής εταιρίας δημητριακών Kellogg’s, Γκάρι Πίλνικ (Gary Pilnick).

Τι είπε ο Πίλνικ ζωντανά στο Squawk και στο Οn the Street του CNBC; Κάτι ανάλογο με την Μαρία Αντουανέτα. Πως δηλαδή οι φτωχοί μπορούν να τρώνε δημητριακά όχι μόνον το πρωί αλλά και το βράδυ για να ξεγελούν την πείνα τους…

«Τα δημητριακά για δείπνο είναι κάτι που μάλλον είναι περισσότερο στη μόδα τώρα. Περιμένουμε να συνεχιστεί αυτό καθώς οι καταναλωτές βρίσκονται υπό πίεση», είπε.

Ο Πίλνικ, με ετήσιο εισόδημα 1 εκατομμύριο δολάρια και άλλα 4 εκατομμύρια σε «μπόνους», προσπάθησε να υποστηρίξει την «πρότασή του» παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι 25% της κατανάλωσης των προϊόντων είναι πλέον εκτός πρωινού.

Υποστήριξε έτσι πως υπάρχει κόσμος που τρώει δημητριακά, (σ.σ. ένα σκεύασμα που είναι συχνά γεμάτο χημικά, συντηρητικά και ζάχαρη) «όλες τις ώρες». Προφανώς, από ανάγκη και όχι από επιλογή…

Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται για κάτι που «ξέφυγε» από τα χείλη του διευθύνοντα συμβούλου της αμερικανικής πολυεθνικής «κατά λάθος» αλλά για στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρίας από το 2022. Και αυτό διότι η Kellogg’s λανσάρει τα «δημητριακά για δείπνο» σαν αντίδοτο στην αύξηση της τιμής πολλών τροφίμων στις ΗΠΑ, παρότι αυτά αυξήθηκαν πάνω από 28% μέσα στην τελευταία τετραετία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα