ΑΘΗΝΑ
17:32
|
06.05.2024
«Aθωώθηκαν οι αστυνομικοί σε ότι αφορά την άσκηση βίας. Αν είχαν καταδικαστεί να έλεγα πως έγινε κάποιο λάθος», δήλωσε ο υπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην υπόθεση της οικογένειας Ινδαρέ αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega, Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου ανέφερε ότι έγιναν λάθη, ενώ υποστήριξε ότι η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ ήταν υπονομευμένη επιχείρηση από τους αστυνομικούς που την οργάνωσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, και στη συνέχεια τους ασκήθηκε δίωξη, με τη Δικαιοσύνη να αθωώνει τον σκηνοθέτη, αλλά και τους αστυνομικούς, αφού δεν είδε άσκηση βίας.

«Οι άνθρωποι αθωώθηκαν αλλά αθωώθηκαν και οι αστυνομικοί σε ότι αφορά την άσκηση βίας. Αν είχαν καταδικαστεί να έλεγα πως έγινε κάποιο λάθος. Αλλά εδώ πέρα η υπόθεση αυτή, που πήρε τόσο μεγάλη διάσταση, ήταν μια κακή επιχείρηση, εξαρχής υπονομευμένη από τους αστυνομικούς που την οργάνωσαν. Ήταν μια ατυχής επιχείρηση. Δεν έπρεπε να γίνει. Δε θέλω να μπούμε στην ουσία. Ήταν μια επιχείρηση που ήταν ατυχής από την αρχή μέχρι το τέλος επειδή, επαναλαμβάνω, είχε υπονομευθεί από τους ίδιους τους ανθρώπους που την οργάνωσαν. Τους αστυνομικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επιστροφή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είπε: «Όπως η δική μου ζωή κάνει κύκλους, έτσι και η αστυνομία κάνει κύκλους. Η διοίκηση χρειάζεται μια ενίσχυση, μια επανεκκίνηση. Οπότε χρειάζεται να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να το κάνουν αυτό. Υπάρχει ένα πράγμα που είναι ίδιο και ένα που είναι διαφορετικό. Κάθε φορά που πηγαίνω στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση που πρέπει να τη φέρουμε τούμπα. Αυτό είναι το ίδιο, αυτό που αλλάζει είναι ότι κάθε φορά υπάρχει και διαφορετικό έγκλημα».

Συνέχισε λέγοντας πως «Δεν υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας. Από το 2019 και μετά υπάρχει μείωση. Οι ανθρωποκτονίες είναι 25% λιγότερες. Υπάρχει αύξηση της παραβατικότητας συνολικά, γενικά στην κοινωνία και αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ατιμωρησίας. Η βαριά εγκληματικότητα έχει μειωθεί. Υπάρχει όμως η μικροεγκληματικότητα οι οποίες αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη», δήλωσε ο υπουργός.

«Υπάρχει το οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχει μια γενικότερη εκτίμηση ότι έχουμε γίνει Κολομβία. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η αστυνομία εξάρθρωσε κάποιες συμμορίες που έκαναν δολοφονίες στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος. Υπάρχει η ενδοοικογενειακή βία, οι γυναικοκτονίες, οι ανήλικοι», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα