ΑΘΗΝΑ
11:06
|
02.05.2024
Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και στην Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε έξι συλλήψεις και έξι προσαγωγές προχώρησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και Ομοσπονδιών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλιστα, οι πρώτες τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν πριν ακόμη ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις, περίπου στις 10:20 το πρωί, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο περαστικών στην συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βουκουρεστίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν στην κατοχή των ατόμων αυτών 10 μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Κατά την διάρκεια της πορείας συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα, που φέρονται να επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς, ενώ έγιναν και 6 προσαγωγές διαδηλωτών.

Χημικά και προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη

Και στην Θεσσαλονίκη εξελίχθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές, ενώ έκανε και εκτεταμένη χρήση χημικών, «πνίγοντας» την πορεία.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ένας αστυνομικός έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, το οποίο του έπεσε στον δρόμο. Τελικώς, το όπλο επιστράφηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα