ΑΘΗΝΑ
05:46
|
07.05.2024
Μαθητές και φοιτητές στον δρόμο για το έγκλημα των Τεμπών.
Φωτ.: e-thessalia.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με καταλήψεις, προσυγκεντρώσεις και συμμετοχή στα συλλαλητήρια στο πλευρό της κοινωνίας που απεργεί, φοιτητές και μαθητές του Βόλου κατέβηκαν σήμερα μαζικά στον δρόμο για να τιμήσουν αγωνιστικά τη μνήμη των νεκρών των Τεμπών.

Αρκετά σχολεία της πόλης τελούν υπό κατάληψη, όπως και τα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ η πόλη έχει παραλύσει από τις απεργιακές κινητοποιήσεις με πολίτες όλων των ηλικιών να μετέχουν με παλμό στο συλλαλητήριο, ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!», το κυρίαρχο σύνθημα, με καθολικό αίτημα να μη συγκαλυφθεί το «έγκλημα» των Τεμπών και να αποδοθούν ευθύνες.

Στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών, αλλά και μία προσευχή για τον Γεράσιμο – Ιάσονα, τον μοναδικό Βολιώτη επιζώντα του πρώτου βαγονιού, που δίνει μάχη για την αποκατάσταση της υγείας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα