ΑΘΗΝΑ
09:14
|
04.05.2024
Το 2023 η συλλογικότητα We will stop feminicides, κατέγραψε 315 δολοφονίες γυναικών και άλλους 248 ύποπτους θανάτους που χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες.
Από παλιότερη διαδήλωση της συλλογικότητας We will stop feminicides
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναστάτωση και οργή κυριαρχεί στην γειτονική Τουρκία όπου χθες, Τρίτη, μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο σημειώθηκαν επτά γυναικοκτονίες, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Türk.

Συνολικά, επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν βάρβαρα στην Ιζμίρ, στην Μπουρσά, στη Σακάρια, στην Έρζουρουμ, στη Ντενιζλέ και στην Κωνσταντινούπολη, από τους νυν οι πρώην συντρόφους τους, ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

Τα θύματα ήταν μεταξύ 32 και 49 ετών και δολοφονήθηκαν με όπλα ή μαχαίρια, ενώ από τους δράστες τρεις αυτοκτόνησαν, δύο συνελήφθησαν και ο έκτος υπέκυψε καθώς τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του. Η τύχη του έβδομου, που απέδρασε από τη φυλακή για να δολοφονήσει τη σύζυγό του, παραμένει αδιευκρίνιστη.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των γυναικοκτονιών στην γειτονική φόρα αυξάνεται συνεχώς, με πολλές να μην καταγράφονται όπως καταγγέλλουν φεμινιστικές οργανώσεις που λειτουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες και συχνά διώκονται από το κράτος με διάφορες αφορμές.

Το 2023 η συλλογικότητα We will stop feminicides, κατέγραψε 315 δολοφονίες γυναικών και άλλους 248 ύποπτους θανάτους, που χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες από τις αρχές, αλλά φεμινιστικές οργανώσεις απέδωσαν σε τρίτους.

Η Τουρκία αποχώρησε το 2021 από τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία απαιτεί από τις αρχές να ερευνούν και να τιμωρούν τη βία κατά των γυναικών, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν οι γυναικοκτονίες.

«Μέσα σε 15 χρόνια, η μόνη χρονιά που ο αριθμός των γυναικοκτονιών μειώθηκε ήταν το 2011, το έτος που εγκρίθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», ανέφερε η ΜΚΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα