ΑΘΗΝΑ
19:15
|
28.04.2024
Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος δεν μασά τα λόγια του και καταγγέλλει ξανά τα εγκλήματα γενοκτονίας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις κυβερνήσεις Βραζιλίας και Ισραήλ για την άνευ προηγουμένου αιματοχυσία δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Μετά τις δυσμενείς επιπτώσεις στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις που προκάλεσαν οι ξεκάθαρες δηλώσεις του Βραζιλιάνου Προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα Ντα Σίλβα στη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στις 18 Φλεβάρη πως οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων αμάχων συνιστούν «γενοκτονία» που θυμίζει το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα του Χίτλερ κατά των Εβραίων, ήρθαν νέες.

Αργά το βράδυ της Τρίτης,27 Φεβρουαρίου 2024, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος επανήλθε στις κατηγορίες του περί της γενοκτονίας των Παλαιστινίων έναντι του Ισραήλ, με συνέντευξή του στο βραζιλιάνικο κανάλι, Canal UOL, επισημαίνοντας:

«Θέλω να πω δυνατά και καθαρά πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διενεργεί γενοκτονία εναντίον γυναικών και παιδιών. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός».

Η νέα ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου της Βραζιλίας αναμένεται να προκαλέσει νέα αντίδραση στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου που όχι μόνον δεν σταματά τους καθημερινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας αλλά εκδίδει άδειες για την ανέγερση πολλών χιλιάδων νέων κατοικιών για Εβραίους εποίκους σε κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές της Δυτικής Όχθης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα