ΑΘΗΝΑ
14:01
|
27.04.2024
Είναι η πρώτη φορά που οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν χρήση του οπλισμού τους στο πλαίσιο της αποστολής «ASPIDES».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρήση των οπλικών της συστημάτων έκανε για πρώτη φορά η γερμανική φρεγάτα «Hessen», η οποία αναπτύχθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της στρατιωτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ASPIDES», αποκρούοντας επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Το σκάφος του γερμανικού πολεμικού ναυτικού κατέστρεψε δυο στόχους χθες το απόγευμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου, το οποίο επικαλείται πηγές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν χρήση του οπλισμού τους στο πλαίσιο της αποστολής αυτής, που άρχισε την Παρασκευή και θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες που έχουν αναλάβει εδώ και δεκαετίες.

Οι αντάρτες του κινήματος Ανσαράλα εξαπολύουν από τον Νοέμβριο επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, ιδίως όσων συνδέονται με το Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην αποστολή «ASPIDES» έχουν διαταγές να ανοίγουν πυρ εναντίον στοιχείων των ανταρτών μόνο αν δεχθούν πυρά ή αν απειλούνται εμπορικά ή πολεμικά πλοία στην περιοχή, από drones ή πυραύλους. Υπενθυμίζεται ότι το κέντρο διοίκησης και ελέγχου της αποστολής βρίσκεται στη Λάρισα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα