ΑΘΗΝΑ
12:51
|
01.05.2024
«Οι βετεράνοι λένε: Ελεύθερη Παλαιστίνη! Θυμηθείτε τον Άαρον Μπούσνελ»λένε οι βετεράνοι στρατιώτες την ώρα που καίνε τις στολές τους.
Η αγρυπνία για τον Άαρον Μπούσνελ στο Πόρτλαντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βίντεο που είναι viral στο X, πρώην Twitter, δείχνει βετεράνους στρατιώτες των ΗΠΑ να καίνε τις στολές τους σε μια αγρυπνία για τον Άαρον Μπούσνελ, με τη διαμαρτυρία να λαμβάενι χώρα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

«Μια συγκινητική πράξη αλληλεγγύης καθώς βετεράνοι καίνε τις στολές τους σε μια αγρυπνία για τον Άαρον Μπούσνελ που πραγματοποιείται από βετεράνους στρατιώτες κατά του πολέμου. Αυτό έγινε μετά από μερικές εξαιρετικά συγκινητικές ομιλίες, συμπεριλαμβανομένου ενός βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ που ήταν μέλος του SDS και έκανε πολλές αντιπολεμικές οργανώσεις», γράφει στη λεζάντα του βίντεο η Αλίσα Αζάρ, χρήστρια του Χ που βρέθηκε στην αγρυπνία.

Το βίντεο δείχνει ανθρώπους να καίνε τις στολές τους με ένα μεγάλο πανό πίσω τους, το οποίο γράφει: «Οι βετεράνοι λένε: Ελεύθερη Παλαιστίνη! Θυμηθείτε τον Άαρον Μπούσνελ».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άαρον Μπούσνελ, μέλος της αμερικανικής αεροπορίας, αυτοπυρπολήθηκε έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον πριν λίγες ημέρες.

Λίγο πριν από τον μαρτυρικό θάνατό του, ο Μπούσνελ είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο όπου εξηγούσε γιατί σχεδίαζε να κάνει αυτό που έκανε.

«Το όνομά μου είναι Άαρον Μπούσνελ, είμαι ενεργό μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν θα είμαι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία», δήλωσε.

«Πρόκειται να εμπλακώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας, αλλά σε σύγκριση με αυτό που έχουν βιώσει οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη στα χέρια των εποίκων τους, δεν είναι καθόλου ακραίο. Αυτό έχει αποφασίσει η άρχουσα τάξη μας ότι θα είναι το φυσιολογικό».

Λίγο πριν αυτοπυρποληθεί, φώναζε το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Διαβάστε επίσης:



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα